23 septembrie 2023
0 0
Read Time:1 Minute, 54 Second

Administraţia Bazinală de Apă Jiu a sărbătorit miercuri  Ziua Internaţională a Dunării printr-un exerciţiu simulare de prevenire a inundaţiilor în zona portului Bechet. Exerciţiul a constat în prezentarea materialelor pe care instituţia le-a achiziţionat printr-un proiect la nivel naţional Watman- Sistem Informaţional pentru Managementul Integrat al Apelor – Etapa I.

1

“În acest an am dorit să sărbătorim Ziua  bătrânului fluviu prin muncă. Având în vedere inundaţiile din ultimii ani şi activitatea de prevenire a acestora pe care angajaţii Apelor Române o desfăşoară în asemenea momente, am considerat că această zi este oportună pentru a face un asemenea exerciţiu. Am ales ca locaţie  de desfăşurare zona portului Bechet, întrucât aici se produc inundaţii atunci când cotele de apărare sunt depăşite, angajaţii ABA Jiu- SGA Dolj intervenind de fiecare dată prin ridicarea de diguri din saci umpluţi cu nisip. Prin proiectul Watman – ABA Jiu a achiziţionat o serie de materiale şi utilaje de prevenire şi intervenţie la inundaţii. Astfel, astăzi am folosit în exerciţiul nostru o parte dintre aceste materiale”, director ABA Jiu, Marin Talău.

2

Urmând scenariul de la inundaţiile din 2006, când digul de la Dunăre a fost rupt,  echipa de intervenţie rapidă a  A.B.A Jiu  împreună cu formaţiile de lucru ale S.G.A Dolj din zona Dunării (Dunăre- Nedeia şi Dunăre-Bistreţ) au sosit la faţa locului încă de la primele ore ale dimineţii cu materialele Watman. Imediat s-a trecut la apărarea gospodăriilor şi caselor din zona Bechet, alcătuindu-se un dig din saci cu nisip şi folie pe o lungime de 50 de metri. Totodată, au fost întinse, de-a lungul drumului, barajele mobile din panouri de aluminiu cu învelişul exterior din folie ce are rolul de a opri înaintarea apei. Pe lângă forţa umana şi materialele amintite, A.B.A Jiu a folosit în acest exerciţiu un buldoexcavator, un tractor cu remorcă pentru cărat nisipul, o autoutilitară (ce a transportat hidrobarajele), panouri de aluminiu.

3

Printre invitaţi s-au aflat şi viceprimarul oraşului Bechet, Stamin Gigi, lt. Col. Daniela Silva de la Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti şi lt. Col. Florin Cocoşilă – ISU Dolj. Aceştia au ţinut să fie alături de cei de la A.B.A Jiu în această zi de sărbătoare, cunoscută fiind buna colaborare dintre aceste instituţii în cazul inundaţiilor.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
0 Shares