23 februarie 2024
0 0
Read Time:1 Minute, 21 Second

UPDATE. Amplasamentul Spitalului Regional nu se va modifica, consultanții de specialitate fiind de acord sa se suplimenteze actualul teren cu încă zece hectare. Reprezentanții Ministerului Sănătății au făcut deja demersuri pentru transferarea celor 10 hectare de la Ministerul Apărării. Spitalul Regional  se va construi în apropierea Centurii  de Nord și se va întinde pe 28 de hectare, în aceastaă suprafață fiind inclus si un campus universitar.

Stirea inițiala

Premierul Viorica Dăncilă a dezvăluit joi seara la Antena 3 că terenul pe care urma să se construiască Spitalul Regional Craiova trebuie schimbat. Ar fi a treia oară când se modifică acest teren. 

„Legat de cele trei spitale pe fonduri europene, cele trei spitale nu sunt în situaţia pe care ne-am fi dorit-o cu toţii. Trebuiau să se construiască la Iaşi, Cluj şi Craiova. Pentru spitalul care trebuia să se construiască la Craiova ni se cere o altă poziţionare, deci un alt teren pe care să construim acest spital, iar pentru celălalt spital, spitalul de la Cluj, ni se mai cer încă 1,4 hectare pentru construirea acestui spital. Nu sunt trimise nici toate documentele pe care ar fi trebuit să le avem deja la Bruxelles. Căutăm soluţii pentru cele trei spitale, dar situaţia nu putem să spunem că ne bucură”, a spus premierul într-o emisiune la Antena 3.   Întrebată cine este vinovat pentru aceasta situaţie, premierul a spus că nu vrea să se antepronunţe. „Aici nu vreau să mă antepronunţ. Să vedem, este problema consultanţilor, să vedem cine a generat această situaţie. Eu am constatat situaţia, acum urmează să văd cine este vinovat de cele întâmplate”, a precizat premierul.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
0 Shares