0 0
Read Time:1 Minute, 47 Second

Candidatul ALDE la funcția de primar al Craiovei, Anișoara Stănculescu, și-a prezentat prioritățile înainte de startul oficial al campaniei electorale.

”Cred că trebuie să valorificăm mai bine excelența învățământului craiovean în domeniul tehnologiilor moderne. Voi propune, în calitate de primar, crearea unui Consiliu Consultativ pentru Inovare și IT – funcțional – care să ajute primăria să transforme Craiova într-un oraș inteligent. Din punctul meu de vedere și al echipei ALDE, un oraș modern și inteligent trebuie să acorde dreptul cetățenilor săi de a vota (inclusiv online) destinația unei părți din bugetul local, pe care ei îl alimentează cu banii plătiți pe taxe și impozite.

Susțin ideea alocării unor sume importante din buget (la nivelul câtorva milioane de euro) pe care cetățenii să le propună în vederea dezvoltării şi modernizării oraşului, pe diverse domenii: parcări, spaţii verzi, locuri de joacă, străzi, alei și trotuare, puncte gospodărești – deșeuri, spații publice, clădiri publice, modernizarea de şcoli și grădinițe etc. Vom dezvolta o aplicație inteligentă pentru telefoane mobile și calculator, prin care craiovenii să se poată înscrie pentru a propune proiecte și pentru a evalua proiectele trimise de alti cetățeni. Craiovenii vor putea să își facă o campanie pentru promovarea unui anumit proiect, în diverse zone ale orașului.

Primele 5 proiecte din fiecare domeniu vor fi ierarhizate și supuse din nou unei campanii publice de mediatizare și informare pentru votul final. În această etapă finală, toți cetățenii înscriși pe platformă vor putea vota un singur proiect dintre toate cele existente iar, în ordinea numărului de voturi, proiectele vor fi incluse în planificările de buget ale anului următor, pentru a fi finanțate de Primăria și Consiliul Local Craiova. Sper să avem sprijinul specialiștilor din oraș pentru ca astfel de măsuri în favoarea cetățenilor orașului să fie puse în aplicare.

Solicit tuturor candidaților să susțină această idee și să se exprime public în această campanie dacă sunt de acord sau nu ca locuitorii Craiovei să aibă dreptul de a alege asupra destinației unei părți din bugetul local. Reînnoiesc apelul meu către toți competitorii de a discuta probleme serioase ale Craiovei în această campanie electorală. Urez succes tuturor! Să câștige Craiova!” 

BIROUL DE PRESĂ ALDE DOLJ

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
0 Shares