10 decembrie 2023
0 0
Read Time:1 Minute, 51 Second

Ancheta asupra atacului ce a vizat sediul revistei Charlie Hebdo a fost accelerată miercuri seară. Forțele de ordine i-au identificat pe cei trei suspecți ai raidului care a făcut cel puțin 12 morți și unsprezece răniți, dintre care patru în stare gravă, anunță France Tv. Este vorba despre doi frați, Said Kouachi (34 de ani) și Cherif Kouachi (32 de ani), și Hamyd Mourad (18 ani). Cei doi frați s-au născut în arondismentul 10 din Paris. Cel mai tânăr este fără domiciliu fix. În 2014, acesta s-a înscris în clasele terminale ale unui liceu din Charleville-Mezieres în cadrul Academiei din Reims (Champagne-Ardennes).  Cherif Kouachi este deja cunoscut justiției. În 2008, el a fost judecat în timpul anihilării filierei irakiene denumite „arondismentul al 19-lea” din Paris. A fost arestat în 2005 când se pregătea să plece la Damasc, capitala Siriei, pentru a face jihad, potrivit Liberation.  Louis Caprioli, fost director adjunct responsabil cu lupta împotriva terorismului în cadrul fostei Direcții de Supraveghere a Teritoriului, a declarat pentru FranceTV Info că îi cunoaște pe suspecți.

„Ei fac parte din așa-numita bandă violentă Chaumont. Răufăcători radicalizați. Ei au fost arestați în ianuarie 2005 după ce au înființat o filieră jihadistă către Irak. Ei au fost eliberați mai târziu și unul dintre ei a plecat de această dată în Siria”.

charlie

„Je suis Charlie”

Peste 100.000 de persoane au ieșit în stradă în toată Franța miercuri seară pentru a aduce un omagiu victimelor atentatului sângeros contra săptămânalului satiric Charlie Hebdo, potrivit AFP. La Paris, 35.000 de persoane s-au adunat în Place de la Republique, în apropiere de sediul redacției Charlie Hebdo, potrivit poliției. Multe persoane arborau un autocolant negru sau o pancartă pe care scria „Je suis Charlie”, un slogan de solidaritate pentru cele 12 victime.  În al doilea și al treilea orașe ca mărime din țară, Marsilia (sud-est) și Lyon (centru-est), 7.000 de persoane și între 10 și 15.000 respectiv au ieșit în stradă.  La Toulouse (sud-vest), circa 10.000 de persoane s-au adunat, potrivit cifrelor poliției.

Mesaje de solidaritate și din România, unde mai multe persoane au aprins lumânări în fața ambasadei Franței din București.

sursa: Agerpres

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
0 Shares