21 mai 2024
0 0
Read Time:1 Minute, 37 Second

BREAKING NEWS: ATAC TERORIST ÎN PARIS. LIVE.  Potrivit Agerpres, atacul terorist comis miercuri asupra sediului publicației franceze de satiră Charlie Hebdo, în centrul Parisului, s-a soldat, conform ultimului bilanț provizoriu, cu 12 morți, dintre care doi polițiști, a anunțat poliția franceză, citată de agențiile internaționale de presă. Anterior, președintele francez Francois Hollande confirmase că 11 persoane au fost ucise și patru sunt rănite în stare foarte gravă. Liderul de la Elysee a făcut această declarație după ce a ajuns la locul atacului, pe care l-a calificat drept un ‘atentat terorist de o barbarie extremă’.

https://www.youtube.com/watch?v=BFwedk4dBCc

Potrivit martorilor care au văzut atacul din clădirile apropiate, în sediul publicației au pătruns doi sau trei indivizi cu cagule negre și înarmați cu Kalașnikovuri, apoi fiind auzite mai multe focuri de armă, după care atacatorii au părăsit edificiul și au fugit cu o mașină, la ieșire ei strigând: ‘L-am răzbunat pe Profet’.

Conform cotidianului Le Parisien, angajații Charlie Hebdo s-au refugiat pe acoperișul clădirii și atacatorii ar fi luat cu ei un ostatic, informație deocamdată neconfirmată oficial. Pe lângă cele patru persoane aflate în stare gravă, alte șase sunt rănite.

Guvernul de la Paris a anunțat o reuniune de urgență, iar nivelul de alertă teroristă a fost ridicat la maxim.

Publicația Charlie Hebdo a mai fost atacată în trecut după ce a publicat în anul 2011 benzi desenate care satirizau lideri musulmani și în special pe profetul Mahomed. Dar ultima caricatură l-a vizat pe liderul grupării jihadiste Statul Islamic, Abu Bakr al-Baghdadi.

Săptămânalul satiric francez Charlie Hebdo se mândrește cu faptul că provoacă pe toată lumea în mod egal, fără teamă sau favoruri, comentează DPA, citat de Agerpres. Săptămânalul satiric francez Charlie Hebdo, ținta unui atentat comis miercuri la Paris și soldat cu 12 morți, se mândrește cu faptul că provoacă pe toată lumea în mod egal, fără teamă sau favoruri, comentează DPA.

AGERPRES

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
0 Shares