22 februarie 2024
0 0
Read Time:2 Minute, 33 Second

Potrivit unui comunicat postat pe facebook de către cei de la PLUS Dolj, discuțiile cu PNL și USR „au avansat”.

„PLUS Dolj a găzduit vineri a doua rundă de negocieri cu USR și PNL. Sperăm că am reușit să fim gazde bune la sediul organizației noastre. În acest sens, tot în spiritul transparenței față de electorat, venim cu precizarea că discuțiile au avansat, iar toate variantele propuse de părți urmează a fi discutate în interiorul fiecărui partid. În urma consultărilor interne de la începutul săptămânii viitoare, vom stabili poziția organizației noastre cu privire la cea de a treia întâlnire”, au transmis cei de la PLUS Dolj.

Potrivit mai multor surse prezente la această întâlnire s-a convenit să se facă un sondaj și cel care va sta mai bine dintre Nicolae Giugea(PNL) și Lucian Săuleanu (USRPLUS) să fie desemnat candidat al alianței de dreapta. Președintele PLUS Dolj, Gabriel Păunică, a făcut un pas înapoi în ceea ce îl privește pe Nicolae Giugea fiind de acord cu o eventuală candidatură a acestuia la șefia CJ Dolj.

STIREA INIȚIALĂ

Runda a doua de negocieri între PNL, USR și PLUS. De pe ce poziții pleacă cele trei partide

După prima rundă de negocieri care a avut loc săptămâna trecută la sediul PNL Dolj, vineri este programata o nouă întâlnire între liderii celor trei formațiuni.

Situația după prima runda I

Liberalii îl susțin pe Nicolae Giugea, președintele PNL Dolj, Ștefan Stoica fiind de părerea că acesta este „cel mai bine plasat dintre toți competitorii forțelor de dreapta și cel mai în măsură să câștige Primăria(…) Reiterăm faptul că PNL Dolj este deschis către negocieri constructive ce pot asigura înfrângerea PSD în alegerile locale, și câștigarea Primăriei de către forțele de dreapta. Singura condiție pe care o pune PNL Dolj este ca persoana care va fi desemnată drept candidat al forțelor de dreapta să aibă capacitatea de a îl învinge pe candidatul PSD, indiferent cum s-ar numi acesta.”

Pe de altă parte, liderul celor de la PLUS Dolj, Gabriel Păunică, nu vrea să audă de Nicolae Giugea nici la primărie dar nici la CJ Dolj: PLUS nu il va sustine niciodata pe domnul Giugea si pe altii ca el nicaieri. (…) Eu sunt liberal in gandire si formare si in calitate de presedinte PLUS Dolj particip in aceste zile la o discutie despre unirea fortelor de dreapta. Oameni buni, pur si simplu se zbarleste parul pe mine si mi se umezesc ochii la gandul ca acum 30 de ani au murit oameni la revolutie ca sa noi sa fim liberi astazi iar PNL (da domnilor, Partidul National Liberal) a gasit de cuviinta sa propuna drept candidat la Primaria Municipiului Craiova un comunist, un fost membru al Partidului Comunist Roman!

Între timp, Adrian Prisnel a revenit la sentiment mai bune față de Lucian Săuleanu, acceptând ideea ca acesta va fi candidatul unic al USRPLUS. Pe de altă parte există un blocaj între PLUS și USR pe tema listei de la Consiliul Local Craiova, oferta USR, doar un loc eligibil, fiind de neacceptat pentru PLUS.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
0 Shares