14 iulie 2024
0 0
Read Time:1 Minute, 24 Second

PUNCT OCHIT dă startul campaniei electorale. Ne propunem să trecem în revistă candidații la alegerile parlamentare cu bune și rele. Pentru început ne-am oprit la candidații ALDE și PMP: este vorba de Ion Cupă, candidat la Camera Deputațilot și Ion TOMA, candidat la Senat.

cupa

 

Ion Cupă a aterizat la Dolj în septembrie 2015 fiind parașutat președinte al Partidului Liberal Reformator, așa se numea pe atunci formațiunea condusă de Călin Popescu Tăriceanu. Pînă să ajungă candidat la Dolj, Cupă a gravitat între Mehedinți și Gorj, ocupând funcția de director la finanțele din cele două județe, În 2012, Cupă a fost ales deputat de Gorj.  În politică, Cupă s-a plimbat pe la mai multe partide, toate de dreapta. A început cu PDL, Mihai Stănișoară fiind nașul său, a continuat cu PNL și s-a stabilizat în ograda lui Tăriceanu, fiind desemnat președintele ALDE Dolj de unde speră să mai prindă un mandat de parlamentar.

toma

Ion Toma de la Olt este un greu al politicii  din județul vecin. A fost pesedist de bază până când a fost exclus din partid. A plecat la UNPR și  a continuat activitatae politică. IOn Toma are o mare problemă: nu prea este iubit pe la Olt. Așa că în 2012 a candidat la Urziceni iar acum se pregătește să facă același lucru de la Dolj. Motivele pentru care a ales Toma judetul Dolj tin si de mărime, de aicic având mai multe șanse să ajungă senator ,asta în cazul în care PMP reușește să facă pragul elctoral la nivel național și județean. Politicina versat, Toma a început să ia județul la pas fiind îndrumat de preșdintel PMP Dolj, Gheorghe Bică și de fostul liberal, Nelu Groza.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
0 Shares