Terenul pe care se va construi Spitalul Regional, revendicat de un craiovean: Este un abuz

Spitalul Regional din Craiova se naște greu și cu probleme. După ce autoritățile au  identificat un teren care aparține Armatei părea că lucrurile vor intra pe făgașul normal. Numai că, un craiovean, Viorel Stăncuț, a notificat Ministerul Apărării Naționale susținând că terenul respectiv a fost solicitat pentru restituire în baza legii 247/2005. Este vorba de o suprafață de 7900 de mp din  cele 10 hectare pe care ar urma să se construiască noul spital regional. Craioveanu susține că restituirea in natură a terenului a fost aprobată de către Comisia Judeteană înființată la nivelul Prefecturii Dolj. 

.teren-spital-regional

„O parte din terenul de langa Centura Nord care in prezent apartine MAPN si pe care se preconizeaza construirea noului spital regional a fost solicitat de catre subsemnatul pentru restituire in baza legii 247/2005. Dosarul de restituire se gaseste la serviciul Registrul Agricol din Primaria Craiova. Anexat, fac dovada faptului ca restituirea in natura a terenului a fost aprobata de catre Comisia Judeteana infiintata la nivelul Prefecturii Dolj. In articol se spune ca MAPN va preda terenul in cauza direct Ministerului Sanatatii si nu Comisiei Locale pentru aplicarea legii 247/2005 in vederea restituirii catre fostii proprietari. Consider ca acesta este un abuz, o continuare a faradelegilor fostului regim comunist fapt ce ma va indreptati sa ma adresez organelor de cercetare penala si instantelor de judecata. Mentionez ca bunicii mei dupa tata au cumparat acel teren cu bani obtinuti prin munca cinstita si economisiti cu multe sacrificii, prin urmare este profund nedrept ceea ce se intampla la 26 de ani de la instaurarea democratiei in Romania”, spune Viorel Stăncuț în notificarea trimisă Ministerului Apărrării Naționale. „Eu nu vreau sa blochez construirea spitalului dar nici sa isi bata joc de mine nu accept. Trebuie sa ajungem la o intelegere. Eu am cererea de restituire in natura aprobata inclusiv de catre Comisia Judeteana. La serviciul Registrul Agricol din Primaria Craiova se afla dosarul meu de restituire. Acolo pot fi gasite toate actele care dovedesc dreptul de restituire in natura, inclusiv amplasamentul terenului”, adaugă Stăncuț.

Eu nu vreau sa impiedic construirea spitalului! Vreau doar sa ajung la o intelegere rezonabila cu autoritatile locale. Nu se poate ca urmasii fostilor proprietari sa fie tratati in acest mod.

Viorel Stăncuț

Foto: cvlpress.ro
0 Shares