CIOLACU: Am ajuns la un program agreat că joi România să aibă un guvern. CIUCĂ: Stabilim vineri cine va lua primul funcția de premier

 CIOLACU: Am ajuns la un program agreat că joi România să aibă un guvern. CIUCĂ:  Stabilim vineri cine va lua primul funcția de premier

Scenariu cel mai vehiculat joi seara este că Nicolae Ciucă va fi premier, Sorin Grindeanu-vicepremier. Alexandru Rafila și Gabriela Firea ar urma să facă parte din noul Executiv. Justiția va reveni liberalilor în cărți fiind Cătălin Predoiu. Ciolacu și Cîțu nu vor face parte din Executiv. Președintele PSD va prelua șefia Camerei Deputaților iar liderul PNL pe cea a Senatului.

„După cum bine ştiţi, sunt două propuneri de prim-ministru: una a PNL şi alta a PSD. Din acest punct de vedere, am încercat să creionăm cele două propuneri şi structura Guvernului ţinând cont de cine va avea prin rotaţie primul prim-ministru. Nu am ajuns la o discuţie să hotărâm cine are primul ministru. Noi insistăm cum e corect, dacă nu avem prim-ministrul, Ministerul de Finanţe să fie la PSD şi cei de la PNL la fel de corect au insistat dacă nu au prim-ministrul să aibă Ministerul de Finanţe (…) Am ajuns la un program agreat că joi România să aibă un Guvern”, a declarat Ciolacu.

„Am încheiat o rundă consistentă de negocieri. Am reuşit să înaintăm pe aspectele care erau în dezbatere. S-au făcut paşi importanţi atât pe ceea ce înseamnă pachetul social, cât şi pe ceea ce înseamnă faptul că agreăm să găsim soluţii, astfel încât să nu creştem taxele. Am stabilit să avem un procent de 7% pentru investiţii, în programul de guvernare, în bugetul anului viitor şi un calendar astfel încât, până joi, să avem un guvern. (…) S-au făcut pași importanți. Cred că asta este cel mai important, că avem un calendar. Urmează să stabilim mâine cine va lua primul funcția de premier. Cred că vom reuși”, a anunțat Ciucă.

„V-ați răzgândit în privința lui Ciucă după ce ați discutat cu preșdintele Klaus Iohannis?”, a fost întrebat Cîțu.

0 Shares

Leave a Reply