16 aprilie 2024
0 0
Read Time:2 Minute, 54 Second

Primăria Craiova se pregătește de inaugurarea stadionului, consilierii locali fiind convocați într-o ședință de îndată pentru aprobarea bugetului evenimentului.  Liberalii au votat împotrivă, motivând faptul că Executivul a alocat o sumă mult prea mare pentru inaugurare, aproximativ 250.000 de euro.

Consilierul Flaviu Sirop a motivat decizia liberalilor de a nu vota proiectul de hotărîre:  ”Nu avem bani pentru foarte multe alte lucruri, dar vrem să alocăm 250.000 de euro din banii craiovenilor pentru aplauze şi mai aveam puţin şi dădeam mici şi bere. Cred că, de fapt, noi vrem să inaugurăm un nou ministru, pe domnul Paul Stănescu de la Vişina. Altfel nu-mi explic unde era urgenţa în această bugetare. Aşadar, inaugurarea aceasta trebuia făcută în cadrul următorului meci programat acolo. De acord să existe o ceremonie, ne bucurăm cu toţii pentru această realizare pozitivă pentru oraşul nostru (…) E o investiţie de bun augur, dar noi suntem împotriva dezmăţului pe banii publici sau manifestărilor cu caracter semi-electoral. Nu avem alegeri în curând, dar noi asta vrem să facem, să ne aplaudăm pe stadioane, cum se făcea odinioară. Eu speram că am depăşit această eră, această epocă, se pare însă că ne găsim cam în aceeaşi situaţie. Considerăm că sunt alte proiecte mai importante decât artificii de 250.000 de euro, într-o singură seară”, a declarat Sirop.

”În primul rând, vreau să vă spun că bugetul alocat Serviciului Imagine şi inaugurării stadionului a fost votat odată cu întreg proiectul bugetului, la începutul anului 2017. Ceea ce facem acum reprezintă doar o informare şi am considerat că este absolut normal să informăm Consiliul Local de începerea procedurilor de inaugurare a stadionului. Dacă dumneavoastră consideraţi că o investiţie, care e cea mai mare din 1990 şi până azi, este un lucru ce trebuie să treacă neobservat, în condiţiile în care suntem sunaţi zilnic de sute de oameni din toate colţurile ţării pentru acest eveniment, trebuia să hotărâm acest lucru atunci când am votat bugetul, la începutul anului. La această oră, este momentul în care stabilim că începem procedurile de achiziţie a evenimentului de inaugurare”, a afirmat Genoiu. ”Procedura de recepţie a stadionului a început, constructorul a solicitat demararea acesteia şi va începe probabil chiar în cursul zilei de astăzi. Din acest motiv am considerat că şi noi trebuie să începem această procedură. Va lua un timp, aşa că şi noi trebuie să fim gata atunci când stadionul va fi gata de inaugurare”, a conchis Mihail Genoiu.

Ce vrea primăria?

”Prin referatul de necesitate s-a estimat alocarea unei sume de 1.106.118 lei, fără TVA, necesară organizării acestui eveniment, conform prospectării pieţei, sumă care va face obiectul unei proceduri de achiziţie publică prevăzută de lege”, se arată în raportul ataşat proiectului de hotărâre. La eveniment ar urma să participe artişti autohtoni, dar şi gloriile Universităţii Craiova, care vor primi trofee, precum şi zeci de artişti figuranţi, care vor desena un spectacol din propriile trupuri, într-un concept legat de momentele importante ale istoriei clubului, stadionului, echipei şi municipiului Craiova. ”Diversitatea şi unicitatea evenimentului vor aduce un număr foarte mare de participanţi şi o vizibilitate crescută a activităţii Instituţiei Primarului Municipiului Craiova şi a Consiliului Local Municipal. Show-ul este conceput drept unul spectaculos de proiecţii video şi videomapping, atât pe exteriorul, cât şi în interiorul stadionului, spectacol de lumini şi lasere, pe o tematică bine stabilită, unitară ca imagine, cu un conţinut grafic special creionat pentru acest eveniment şi cu toate serviciile aferente incluse”, se arată în raport.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
0 Shares