LOCALE 2016

COSOVENI. Manda: Primarul a întâmpinat probleme pentru că nu a avut o majoritate care să-i susțină proiectele. Să votați bine! Nicușor Coandă: Acest mandat nu a fost unul ușor

cosoveni

 Președintele organizației Dolj a PSD, deputatul Claudiu Manda, a participat, vineri seară, în comuna Coșoveni, la evenimentul de prezentare a candidatului social-democrat la funcția de primar, Nicușor Coandă, precum și a echipei propuse de PSD pentru consiliul local. 

Liderul PSD Dolj a fost însoțit de președintele executiv al organizației județene, deputatul Ion Călin, și candidații PSD la o funcție de consilier județean Lavinia Craioveanu, Alexandra Presură, Mihaela Popescu, Carmen Velișcu și Mihail Adrian Neațu-Breciugă.

„Nu este pentru prima oară când vin la Coșoveni și, cu siguranță, nu este pentru ultima dată când vin în această localitate. Suntem acasă la dumneavoastră cu o echipă puternică, pentru a vă transmite că îl susținem atât pe primarul și candidatul nostru pentru un nou mandat, Nicu Coandă, cât și echipa de consilieri locali a PSD. Singur, domnului primar îi va fi foarte greu, dar dumneavoastră, cei din Coșoveni, știți prea bine această situație, după problemele pe care le-a întâmpinat, din cauză că nu a avut o  majoritate care să-i susțină proiectele. În aceste blocaje din administrația locală nu pierde nici primarul, nu pierd nici consilierii locali. Singurii care pierd sunteți dumneavoastră, comunitatea, pentru că sunt proiecte, hotărâri care trebuie luate, dar nu are cine să le adopte. Eu cred că până pe 5 iunie trebuie să vorbiți cu toți cei care cred în Nicu Coandă, să le spuneți să voteze PSD și la primărie, și la consiliul local, dar și la consiliul județean. Închei parafrazând un personaj pe care nu-l agreez, dar al cărui slogan a prins: «Să votați bine!»“, a declarat președintele PSD Dolj, deputatul Claudiu Manda.

La rândul său, primarul comunei Coșoveni și candidat pentru un nou mandat, Nicușor Coandă, a afirmat: „Acest mandat de patru ani nu a fost unul ușor, pentru că, așa cum știți, am întâmpinat greutăți cu plenul consiliului local. În ciuda acestei dificultăți, care a culminat cu desființarea consiliului local, am finalizat trei proiecte mari: extinderea rețelei de apă, extinderea școlii gimnaziale din Coșoveni, precum și amenajarea unui teren de sport. Totodată, am reușit să reparăm toate străzile din localitate, dar și să punem la punct gospodăria de apă, care nu funcționa din punct de vedere tehnic. Mă bucur că, în acești ultimi ani, am rezolvat problema câinilor comunitari, după ce am găsit înțelegere la primarul Craiovei, doamna Lia Olguța Vasilescu, sens în care am semnat un protocol de colaborare cu societatea de salubritate a municipalității. Buna conlucrare cu Primăria Craiova va continua și în acest an, pentru că am solicitat și s-a acceptat să fim parte a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară «Salubris», cu ajutorul căreia vom rezolva problema gunoiului menajer. Am fost preocupat constant de buna desfășurare a activității în primăria noastră, pentru că mă interesează dezvoltarea comunității. Știu că așteptările sunt numeroase și este normal ca pretențiile dumneavoastră în raport cu primăria să fie mari. Pentru mandatul viitor, prioritatea rămâne finalizarea sistemului de canalizare, dar și extinderea rețelei de electricitate și a celei de gaze naturale. De asemenea, îmi doresc ca, prin fonduri europene, să modernizăm și să extindem căminul cultural, precum și să implementăm programul «After School». Nu promit decât ceea ce știu că pot duce la bun sfârșit. Vă aștept duminica viitoare să acordați în continuare încrederea dumneavoastră atât mie, cât și consilierilor mei. Vă rog să votați și lista PSD pentru consiliul județean.“

În cadrul evenimentului de la Căminul Cultural, președintele executiv al PSD Dolj, deputatul Ion Călin, a precizat: „Singurul partid care a făcut ceva pentru oameni, începând din 1990 și până în zilele noastre, este PSD – un partid cu respect pentru semeni. Așa s-a întâmplat și la Coșoveni. Primarul nostru a reușit, în ciuda unui consiliu local ostil, să ducă la bun sfârșit o parte dintre proiectele pe care și le-a propus, proiecte extraordinar de importante și de interes local. Pentru mandatul 2016 – 2020, dumneavoastră trebuie să analizați foarte bine situația de aici, deoarece Nicu Coandă are nevoie de o majoritate în consiliul local, pentru a nu mai avea problemele de care s-a lovit în trecut și care, știți foarte bine, au ținut localitatea pe loc. Vă rog să vă mobilizați și să mergeți în continuare pe mâna candidatului nostru la primărie, Nicu Coandă, să votați PSD la consiliul local, precum și la consiliul județean.”

Președinta Organizației de Femei a PSD Dolj, Lavinia Craioveanu, candidată pentru o funcție de consilier județean, a spus: „Știm cu toții ce a reușit să facă PSD la guvernare, cunoașteți foarte bine ce a făcut domnul primar pentru comuna dumneavoastră, ce obiective au realizat și ce investiții derulează Primăria Craiova și Consiliul Județean Dolj – administrația social-democrată. Aeroport, spital, stadion nou de fotbal, toate acestea sunt proiecte de anvergură, care vor dăinui peste generații. Rugămintea mea este ca dumneavoastră să purtați acest mesaj către cetățenii comunei: că PSD are oameni competenți, bine pregătiți, capabili ca, în următorii patru ani, să pună în aplicare proiecte, să atragă fonduri europene. Puteți merge cu fruntea sus să spuneți aceste lucruri, pentru că am demonstrat deja, printr-un primar precum domnul Coandă, că putem realiza multe investiții importante pentru comunitatea din Coșoveni.“

Primarul comunei Cârcea, Valerică Pupăză, vicepreședinte al PSD Dolj, a subliniat importanța pe care buna colaborare la nivelul administrației locale o are în dezvoltarea comunității.  „Alături de dumneavoastră, mă simt ca acasă și, de fapt, să știți că sunt născut în Coșoveni. Am fost și viceprimar aici, în mandatul 2000 – 2004, iar în prezent avem o foarte bună colaborare între instituții, discut zilnic cu domnul primar Nicușor Coandă probleme de administrație, ne consultăm reciproc în privința unor proiecte de interes local.  Trebuie să tratăm cu toată seriozitatea alegerile din 5 iunie, trebuie să înțelegem că, dacă nu formează o echipă unită comunitatea, consiliul local și primarul, atunci toată lumea are de suferit. Ce putem face pentru a asigura o colaborare reușită este să votăm pe toată linia echipa PSD: candidatul pentru primărie, lista pentru consiliul local și pe cea pentru consiliul județean. Eu am convingerea că, în seara de 5 iunie, vom sărbători împreună victoria la alegerile din comuna Coșoveni“, a declarat Valerică Pupăză, primarul comunei Cârcea.

Președinta Organizației de Tineret a PSD Dolj, Alexandra Presură, candidată pentru o funcție de consilier județean, a afirmat: „Doresc să-i urez mult succes lui Nicu Coandă, primarul nostru din Coșoveni, pe care îl cunosc foarte bine, știu ce poate și sunt convinsă că va da absolut totul pentru comuna dumneavoastră. Cunosc cât de mult s-a zbătut în acești ultimi patru ani pentru a implementa proiectele pe care le-a gândit în beneficiul comunității.

Candidatul PSD pentru Primăria Coșoveni are nevoie de o echipă puternică în spate, așa că, vă rog, dați-i șansa încă o dată să conducă localitatea, dați-i un consiliu local, pentru a putea să-și atingă obiectivele propuse, iar eu, în calitate de candidat pentru consiliul județean, vă mulțumesc anticipat pentru votul pe care îl veți acorda listei PSD pentru CJ.“

Biroul de presă al PSD Dolj

0 Shares