21 mai 2024
0 0
Read Time:1 Minute, 44 Second

În ultima săptămână de campanie, primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu a fost citată la DNA pentru  a i se aduce la cunoştiinţă „punerea în mişcare a acţiunii penale sub aspectul săvârşirii unei noi infracțiuni de spălare a banilor”.  „Este vorba despre o extindere pentru aceleaşi fapte. Din câte am văzut în procesul-verbal, este de săptămâna trecută, dar fiind campanie electorală, ultima săptămână de campanie trebuia să mă plimb şi eu pe aici, că asta este situaţia”, a declarat Lia Olguța Vasilescu la ieşirea de la DNA. „Acest dosar mi se pare aberant”, a comentat primarul Craiovei. „În secolul XX, primarii erau premiaţi pentru că boierii vremii le făceau donaţii pentru municipalitate ca să poată să facă parcuri, să poată să facă muzee şi aşa mai departe. În secolul XXI un primar este chemat la DNA în săptămâna alegerilor pentru faptul că a îndrăznit să văruiască nişte faţade în oraşul său. Este încă o încadrare, în rest nu este nimic”, a adăugat Lia Olguța Vasilescu.

Primarul Craiovei  a făcut următoarele precizari ca replică la comunicatul DNA:

1. Am făcut dovada, în instanta care mi-a revocat toate masurile preventive, ca USL a achitat contractul cu artistul Goran Bregovici, prin următoarele documente: contract, factura fiscala și document bancar.
2. Un alt contract prezentat de unul din martorii denuntatori conține o suma exorbitanta cu care se putea plăti, eventual, un concert Jon Bon Jovi, niciun caz un concert Bregovici și nu are legătură cu USL.
3. Declarațiile martorilor acuzării se bat cap în cap, iar sumele invocate sunt contradictorii.
4. Declarația principalului martor denuntator, om de afaceri, cu care DNA a mers la judecătorul de drepturi și libertati, contrazice comunicatul DNA de azi.
5. Am sesizat CSM în legătură cu modalitatea de instrumentare a dosarului meu, iar în cazul în care CSM nu va face verificările necesare, voi face public modul abuziv si total ilegal de ancheta din dosarul meu.
6. Chemarea mea în campanie electorala, cu doar câteva zile înainte de alegeri, fără a fi fapte noi în dosar, este o încercare clara de a deturna voința electoratului craiovean.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
0 Shares