27 februarie 2024
0 0
Read Time:1 Minute, 21 Second

Controversele legate de AstraZeneca îi determină pe craioveni să refuze vaccinarea cu acest ser. La Sala Polivalentă din Craiova există trei centre de vaccinare, două cu Phizer și unul cu AstraZeneca. În timp ce pentru vacinul de la Phizer pe lista de așteptare se află pente 10.000 de craioveni, la Astra Zeneca sunt libere peste 1600 de locuri pe care nimeni nu vrea să le ocupe.

În Marea Britanie peste 18 milioane de cetățeni s-au vacinat cu AstraZeneca. Potrivit Agenţiei britanice de reglementare a medicamentelor şi produselor medicale (MHRA) din cele peste 18 milioane de doze AstraZeneca au fost raportate în jur de 30 de cazuri de cheaguri de sânge. Autoritatea britanică a descris riscul formării de cheaguri de sânge asociat cu vaccinul AstraZeneca ca fiind „foarte redus”.

„M-am uitat chiar la datele din România, din 2019, 2020 şi chiar şi în primele luni ale anului 2021 şi avem o incidenţă cumulată a acestor cazuri de tromboză de sinus venos cerebral de circa 5-6 la un milion de locuitori pe an. Ele sunt neschimbate, nici în 2019 nu diferă faţă de 2020 şi nici faţă de primele două luni ale anului 2021. Sigur că ne-am uitat doar la cazurile internate, cazurile care au fost spitalizate şi aici s-ar putea să fie, într-adevăr, o subestimare a incidenţei reale, e posibil să fie mai multe. Aceasta este populaţia care mai frecvent face aceste evenimente. Chiar şi în România, ne-am uitat, sunt mai frecvente cazurile la persoanele sub 55 de ani, comparativ cu persoanele peste 55 de ani”

Valeriu Gheorghiţă, coordonator vaccinare România

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
0 Shares