25 septembrie 2023
0 0
Read Time:2 Minute, 44 Second

Stimate domnnule Tudor,

 Joi, 4 decembrie 2014, „Ion Oblemenco“ a fost arhiplin pentru un spectacol sportiv așteptat de ani buni în Oltenia. Legendara arenă a României merita un meci de gală și o intrare în istorie pe măsura performanțelor obținute acolo de atâtea generații.

 Dumneavoastră, însă, ați umbrit această sărbătoare cu o decizie la fel de „inspirată“ ca majoritatea deciziilor importante pe care le-ați luat pe teren în extraordinara carieră de arbitru pe care o aveți în spate. Încă de la anunțarea brigăzii de arbitri pentru meciul cu Steaua, am crezut în buna dumneavoastră credință și poate că nu ne-am înșelat. Nu am plecat urechea la zvonurile despre simpatiile dumneavoastră fotbalistice. În schimb, ne-am pus următoarea întrebare: de ce un arbitru recunoscut pentru faptul că distruge meciuri, le fragmentează și omoară spectacolul fotbalistic de fiecare dată când are ocazia, a fost desemnat să conducă o asemenenea partidă?

 Domnule Alexandru Tudor, se pare că problema dumneavoastră este una foarte gravă pentru fotbalul românesc. Reprezentați un caz clasic de incompetență, probată de atâtea ori pe stadioanele unde ați fluierat. Vă amintim cazul destul de recent al partidei de Europa League, din august, dintre Omonia Nicossia și Dinamo Moscova, când ați fost scos cu poliția de la vestiare.

 Se spune că fiecare om promovează într-o funcție până când atinge primul prag de incompetență. Dumneavoastră ați reușit să ajungeți acolo încă de la începuturile carierei de arbitru. Dovadă stă simpla căutare pe „Google“ după propoziția-cheie „Alexandru Tudor a condus excelent meciul“, care nu oferă nici un rezultat. Nici aseară, la meciul Universității cu Steaua, nu ați reușit să vă dezmințiți istoricul. În câteva secunde de „luciditate“ ați reușit să batjocoriți 47 de ani de istorie.

 De aceea, nici după o zi de la „reprezentația“ dumneavoastră, sperăm că ultima, nu înțelegem de ce sunteți atât de bine cotat de Comisia Centrală a Arbitrilor și de ce sunteți delegat la meciuri care depășesc cu mult capacitățile dumneavoastră profesionale.

„Fotbalul trăieşte prin suporteri“, acesta este motto-ul sponsorului principal al Cupei României. Prin maniera dumneavoastră de arbitraj nu faceţi altceva decât să-i iritaţi şi implicit să-i izgoniţi de pe stadioane.

 În sprijinul celor afirmate mai sus, vă invităm să mai urmăriți câteva lucrări ale reputatului arbitru Alexandru Tudor.

 2007. Unirea Urziceni – Steaua, scor 1-2. Alexandru Tudor creează o lovitură de la 11 metri, pentru Steaua, care a intrat în istoria fotbalului.

https://www.youtube.com/watch?v=Vk1x2GcE4eo&feature=youtu.be

 2008. Steaua – CFR Cluj, scor 3-1. CFR nu primește două penalty-uri clare după ce Semedo și Cadu au fost faultați grosolan în careu.

http://www.trilulilu.ro/video-sport/steaua-cfr-cluj-3-1-2

 2011. Steaua – Oțelul, scor 2-1. Steaua câștigă după un penalty inventat de Tudor. Cartonaș galben pentru cel care are tupeul să taloneze jucătorul stelist în interiorul careului. Până și Cristi Tănase pare surprins de decizie.

https://www.youtube.com/watch?v=ILqzIOuKbeo&feature=youtu.be

 2014. Omonia Nicossia – Dinamo Moscova, scor 1-2. Tudor face praf meciul. Anulează două goluri gazdelor, nu le acordă un penalty,  dar validează golul victoriei pentru ruși, deși a fost marcat neregulamentar.

 http://www.digisport.ro/Sport/FOTBAL/Competitii/Europa+League/Tudor+scos+din+stadion+sub+protectia+politiei+in+Cipru

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
0 Shares