16 aprilie 2024
0 0
Read Time:1 Minute, 24 Second

Cei care urmăresc fenomenul politic central și local aveau o bănuială cum a ajuns generalul Nicolae Ciucă să deschidă lista la Senat a PNL Dolj la alegerile parlamentare din 2020. Bănuiala că generalul în rezervă a fost impus direct de la Cotroceni a fost confirmată de fostul președinte PNL, Ludovic Orban, în emisiunea Insider Politic de la Prima TV.

Când am ajuns președinte al PNL la Congresul din 2016 le-am promis șefilor de filiale că niciun Agamiță Dandanache nu va fi trimis de la București. Singurul pe care l-am susținut ca să zic așa a fost generalul Nicolae Ciucă . Se știe foarte bine că această cerere nu a fost numai a mea ci a fost și a președintelui Iohannis . În rest, filialele și-au făcut listele, a dezvăluit Orban.

Zvonuri despre candidatura lui Ciucă la Dolj au tot existat pe parcursul anului 2020. Cu toate astea liderii PNL Dolj au aflat cu câteva săptămâni înainte de candidatura generalului la Dolj chiar pe locul întâi la Senat. Victima a fost longevivul senator Mario Ovidiu Oprea care s-a văzut împins pe locul doi. Cum se știa la vremea aceea că locul doi nu este eligibil, lucru confirmat și în alegeri, Mario Ovidiu Oprea a fost recompensat cu funcția de secretar general-adjunct la Senat.

Generalul Ciucă a ocupat funcția de ministru al Apărarii din 2019 încoace, fiind desemnat de președintele Iohannis premier intermiar după demisia lui Orban din fruntea Executivului. Generalul Ciucă a fost însărcinat de Iohannis și cu formarea guvernului PNL-UDMR dar fără a avea o majoritate parlamentară generalul și-a depus mandatul deschizând ușile pentru formarea unui executiov PSD-PNL.

Emisunea aici declarația la minutul 20.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
0 Shares