Procurorii anticorupţie s-au sesizat din oficiu şi urmează să-i cerceteze pe primarii din Cluj şi Timişoara, Emil Boc, respectiv, Nicolae Robu, pentru fapte similare cu cele în care este anchetată Lia Olguţa Vasilescu, susţin surse judiciare. Procurorii s-au sesizat după ce primarul Craiovei a declarat că şi Klaus Io0hannis, pe vremea când era primar la Sibiu, Emil Boc şi Nicoale Robu au săvărşit aceeaşi infracţiune ca şi ea. „Am săvârşit noi trei aceeaşi infracţiune, dar numai eu am ieşit în cătuşe de la DNA. Eu, el (n.r. Klaus Iohannis) și domnul Boc de la Cluj. Îşi aduce aminte domnul Iohannis de firma Concefa din Sibiu? Cea care a văruit nişte ziduri. Eu nu am nicio proprietate, nicio maşină, nicio casă. Domnul Iohannis are cinci case în România şi una la Miami. Două din case şi le-a însuşit prin fals. De ce doar eu sunt penală şi domnul Iohannis, nu? Ne înghesuie statul de drept în fiecare zi pe gât şi nu mai crede în prezumţia de nevinovăţie”. Cum preşedintele Iohannis are imunitate în calitate de preşedinte, cu subsemnatul vor da doar primarii din Cluj şi Timişoara, ambii realeşi la scrutinul de săptămîna trecuta.
UPDATE.
TIMIŞOARA.
OPINIA TIMIŞOAREI: Nicolae Robu pune presiune pe firmele subcontractate de primarie, care se ocupa de iluminatul public in Timisoara. Temandu-se ca ar putea fi refuzat, primarul a decis sa schimbe strategia! Cerseste public lucrari de aproape 100.000 de euro, care sa se faca pe „prietenie”, pe care o defineste ca fiind un „act nobil”. Pur santaj emotional, ar spune unii. Si totul pentru iluminarea arhitecturala a doua cladiri: Rectoratul Politehnicii si Opera Romana, lucrari care ar trebui facute de cele doua firme care se ocupa cu iluminatul in Timisoara: Elba si AEM. „Am cerut public si voi avea si discutii fata in fata, evident, cu conducatorii celor 2 firme. Le-am cerut public celor doua firme care au in contract iluminatul public in Timisoara, de o parte a Begai si de cealalta parte a Begai. Este vorba despre AEM pentru partea din sudul Begai si Elba pentru partea din nordul Begai, sa faca un gest nobil pentru orasul nostru si sa realizeze iluminatul artistic a doua cladiri exceptionale din Piata Victoriei, Rectoratul Universitatii Politehnica din Timisoara, respectiv Opera Romana sau Teatrul National, cum dorim sa-i spunem. Cred ca cele 2 companii pot sa faca acest gest, au facut si alte acte nobile, si pot sa faca unul in plus. Isi vor face si publicitate in felul acesta, toata lumea care va vedea aceste cladiri va sti ca ele sunt realizate (n.r. iluminate) atat de frumos de catre 2 companii timisorene si, in plus, care au avut si forta sa faca un lucru atat de frumos prin sponsorizare. Cred ca si strainii care vor veni in Timisoara vor fi impresionati placut”, a explicat Robu. Intrebat daca ii recompenseaza cu cate o placuta, primarul Robu a raspuns afirmativ: „cu o placuta si vom gasi si alta maniera prin care sa ne exprimam recunostinta, invitandu-i la o sedinta de consiliu local in care sa le conferim si o diploma pentru gesturile pe care le fac in sprijinul comunitatii timisorene”
CLUJ: Firma CON-A a cîştigat licitaţia pentru continuarea lucrărilor necesare finalizării Sălii Polivalente şi la Stadionul Cluj Arena iar ulterior a sponsorizat Opera Română din Cluj.
SIBIU: Firmele sibiene din domeniul constructiilor incep sa se implice in lucrari de reabilitare menite sa imbunatateasca imaginea Sibiului. Prima initiativa de acest fel a fost luata de firma SC Concefa SA, prin intermediul directorului Horatiu Cercel. In cadrul acestui proiect, firma SC Concefa SA a reabilitat gratuit fatada imobilului situat in strada Centumvirilor, nr. 4. Acest imobil este o proprietate privata, din acest motiv municipalitatea neputand sa investeasca bani publici in reabilitarea lui. Imobilul este important pentru istoria Sibiului, avand amplasata pe fatada sa o placuta comemorativa pentru Milan Hodža, un important om de stat slovac, premier al guvernului cehoslovac in perioada interbelica. In vederea reabilitarii fatadei imobilului, SC Concefa SA a executat lucrari de reabilitare a tencuielii, a arcelor boltilor, refacerea braurilor si ancadramentelor, repararea usilor exterioare si a ferestrelor, inlocuirea ornamentelor decorative din ipsos sau ciment, vopsirea fatadei si inlocuirea jgheaburilor si burlanelor. Valoarea totala a lucrarilor executate se ridica la aproximativ 34.000 de lei, lucrarile presupunand un anumit tip de materiale care sa respecte specificul istoric al imobilului a carui fatada dateza din secolul XIX, fiind dificile si datorita faptului ca s-a incercat pastrarea elementelor arhitecturale originale. Fatada reabilitata a fost inaugurata cu ocazia vizitei unei delegatii slovace in Sibiu in data de 3 iunie. Delegatia slovaca a fost condusa de viceprim-ministrul Guvernului Republicii Slovace, domnul Dušan Čaplovič. Domnia sa a participat la deschiderea primei etape a Zilelor Culturii slovace, eveniment din cadrul manifestarilor Sibiu 2007. Cu prilejul acestei vizite, delegatia slovaca impreuna cu reprezentanti ai autoritatilor locale din Sibiu au depus coroane la placile comemorative a doua mari mari personalitati slovace importante in relatiile dintre cele doua tari: Ján Levoslav Bella (compozitor) si Milan Hodža.
http://www.sibiu.ro/index.php/primaria/comunicat/firmele-sibiene-sprijina-lucrarile-de-reabilitare-in-centrul-istoric