26 septembrie 2023
0 0
Read Time:1 Minute, 20 Second

Dinel Staicu, fostul președinte al SIF Oltenia,  a fost condamnat definitiv miercuri de Curtea de Apel București (CAB) la 9 ani închisoare, într-un dosar în care a fost trimis în judecată de DNA pentru fraudarea Transgaz Mediaș. Inițial, Judecătoria Sectorului 2 îl condamnase în martie 2013 pe Dinel Staicu la 11 ani închisoare, însă Curtea de Apel București a admis în parte apelul acestuia și i-a scăzut pedeapsa la 9 ani închisoare.

Potrivit deciziei CAB, Dinel Staicu a primit 7 ani închisoare pentru complicitate la abuz în serviciu și 6 ani pentru constituire a unui grup infracțional organizat. La pedeapsa cea mai grea de 7 ani a fost adăugat cu spor de 2 ani, astfel încât el va executa 9 ani închisoare.

Alte condamnări din dosar: Aurel Gabriel Coconea (fost director general al Transgaz) — 7 ani închisoare, Carmen Ioana Popescu — 5 ani, Cornel Tudor Volintiru — 5 ani, Adrian Georgel Bogza — 5 ani, Vlad Rebega — 4 ani, Iulian Siclitaru — 4 ani, Vasile Banciu — 4 ani închisoare, toate pedepsele fiind cu executare.

Pe latură civilă, instanța a dispus ca Dinel Staicu și ceilalți inculpați să plătească în solidar cu partea responsabilă civilmente SC Reconversia SA (prin lichidator judiciar Rovigo SPRL) către SNTGN Transgaz SA suma de 24 185.728 lei, reprezentând daune materiale. Magistrații au menținut până la concurența sumei de 24 milioane lei sechestrul asupra bunurilor mobile și imobile ale lui Dinel Staicu și au dispus aplicarea sechestrului și asupra bunurilor celorlalți inculpați.

Dinel Staicu este închis la Penitenciarul Rahova, unde ispăşeşte o pedeapsă de 7 ani în dosarul de fraudare a Băncii Internaţionale a Religiilor.

sursa: Agerpres

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
0 Shares