14 iulie 2024
0 0
Read Time:3 Minute, 21 Second

Procurorii au finalizat ancheta în cazul cunoscut în presă drept Crima din Botanică și l-au trimis în judecată pe fostul elev de la Liceul Militar pentru săvârșirea infracțiunilor de omor calificat și tentativă de omor calificat. Din cercetările efectuate de procurori a reieșit faptul că este vorba de o crimă cu premeditare având în vedere că inculpatul F.M.A. a luat hotărârea de a ucide înainte de a pleca de acasă, sens în care s-a pregătit, înarmându-se cu un cuţit şi luând asupra sa obiecte apte a nu fi identificat, apoi a reflectat asupra modului, a împrejurărilor, a locului şi a momentului de săvârşire a faptelor.

Compartimentul de Informare şi Relaţii Publice din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj aduce la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Prin rechizitoriul din data de 14.09.2023, Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj a dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului F.M.A. pentru săvârşirea infracţiunilor de omor calificat, prev. de art. 188, 189 alin. 1 lit. a) C.p. cu aplicarea art. 113 şi urm. C. pen., tentativa de omor calificat,
prev. de art. 32 alin. 1, rap. art. 188, 189 alin. 1 lit. a) C.p., cu aplicarea art. 113 şi urm. C. pen., port fără drept de obiecte periculoase, prev. de art. 372 alin. 1 lit. a C.p., cu aplicarea art. 113 şi urm. C. pen. şi respectiv folosirea fără drept de obiecte periculoase, prev. de art. 372 alin. 2 C.p., cu aplicarea art. 113 şi urm. C.pen., în final toate cu aplicarea art. 38 alin. 1 C. pen..


În rechizitoriul întocmit s-au reţinut următoarele:
În data de 27.06.2023, în jurul orelor 16.00, în timp ce se afla în Grădina Botanică din Craiova, inculpatul F.M.A. a pus în aplicare hotărârea infracțională de a ucide, înjunghiind de mai multe ori cu un cuţit, în zone vitale atât pe victima L. M.M., provocând decesul acesteia, cât şi pe persoana vătămată B.E., acesteia
producându-i leziuni traumatice ce au necesitat cca. 40 zile de îngrijiri medicale şi au pus în primejdie viaţa victimei. La stabilirea încadrării juridica a fost reţinută circumstanța agravantă, premeditarea, având în vedere că inculpatul F.M.A. a luat hotărârea de a ucide înainte de a pleca de acasă, sens în care s-a pregătit, înarmându-se cu un cuţit şi luând asupra sa obiecte apte a nu fi identificat, apoi a reflectat asupra modului, a împrejurărilor, a locului şi a momentului de săvârşire a faptelor. Astfel, chiar dacă inculpatul nu cunoştea cele două victime, din modul în care acesta a acţionat, rezultă că a plecat de acasă cu intenţia clară de a ucide pe cineva, rămânându-i dosar să-şi aleagă victimele în funcţie de împrejurări şi să acţioneze la momentul oportun. De asemenea, s-a mai reţinut că în data de 27.06.2023 inculpatul minor FMA a purtat, fără drept, asupra sa un cuţit, într-un mijloc de transport în comun (microbuz), în timpul deplasarii de la domiciliul său din com. Calopăr până în mun. Craiova, apoi şi în locuri de distracţie şi agrement, respectiv în Parcul Nicolae Romanescu din Craiova şi mai apoi în Grădina Botanică.
La aceeaşi dată, inculpatul minor FMA a folosit fără drept un cuţit într-un loc de distracţie şi agrement, respectiv în Grădina Botanică « Alexandru Buia » din Craiova.


Prin același rechizitoriu s-a dispus clasarea cauzei cu privire la săvârșirea infracțiunii de furt prev. de art. 228 alin. 1 C.p.. având în vedere că, din probatoriul administrat în cauză, a rezultat că inculpatul a luat cele două rucsacuri aparținând victimelor pentru a îngreuna cercetările respectiv pentru a ascunde identitatea
victimelor, şi nu cu scopul de a şi le însuși. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Dolj.


Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
0 Shares