25 septembrie 2023
0 0
Read Time:2 Minute, 21 Second

Deși mai sunt șase luni până la cele mai importante alegeri, principalele partide nu și-au desemnat candidații la funcția de primar al Craiovei. Nici PSD, nici PNL, nici măcar Alianța USR-PLUS nu știu cu cine vor defila la alegerile de la începutul lunii iunie 2020.  În culise mai toate partidele fac calcule, comandă sondaje astfel încât să vină în fața electoratului cu cei mai buni candidați. Cel mai probabil la începutul lui 2020 vom cunoaște cei mai importanți competitori în lupta pentru fotoliul de primar al Craiovei. Până atunci, PUNCT OCHIT vă oferă în EXCLUSIVITATE o analiză despre cum ar putea arată tabloul electoral la viitoarele alegeri. 

PSD. La PSD întrebarea care se pune este dacă va candida sau nu Lia Olguța Vasilescu. Surse politice spun că în proporție de 80 la sută. Lia Olguța Vasilescu va fi candidatul PSD la alegerile pentru funcția de primar. În laboratoarele social-democraților este luată în calcul și varianta cu Ion Prioteasa – candidat, surse politice susținând însă că sunt puține șanse ca șeful CJ Dolj să accepte o astfel de posibilitate. O altă variantă luată în calcul de social-democrați este actualul primar, Mihail Genoiu.

PNL. Și la PNL lupta se dă între trei candidați: Ionuț Stroe, Nicolae Giugea și Marian Vasile. Toți trei destul de activi pe rețelele de socializare dar și prin materiale publicitare prin presă și nu nu numai. Surse politice susțin că Ionuț Stroe are cele mai mari șanse, funcția de ministru fiind o trambulină pentru creșterea notorietății și maximizarea șanselor de câștig. Același surse politice susțin că lui Nicolae Giugea i s-a oferit posibilitatea de a candida la șefia CJ Dolj iar lui Marian Vasile i s-a promis un post de viceprimar sau deputat.

USR-PLUS. Aici bătălia se dă între Adrian Prisnel (USR), dacă nu va fi schimbat între timp și Lucian Săuleanu(PLUS). În mod normal, decanul Baroului Dolj nu ar trebui să aibă probleme și să tranșeze competiția în favoarea sa.

PMP. Partidul fostului președinte Traian Băsescu probabil că va merge cu Cosmin Roșulescu, avocat, fost membru PDL.

PRO ROMÂNIA. După plecarea lui Antonie Solomon, formațiunea lui Ponta are mari probleme in a găsi un candidat care să aducă voturi partidului. Probabil va candida Cătălin Resceanu, fost membru PNL și PSD.

ALDE. Partidul lui Tăriceanu o va propune din nou pe Anișoara Stănculescu. La alegerile parțiale Anișoara Stănculescu a obținut un scor onorabil astfel că este poziționată cel  mai bine în ALDE pentru această competiție.

Un cuvânt de spus în această competiție îl va avea și fostul primar Antonie Solomon care va candida ori ca independent, ori susținut de Partidul Ecologist. La 20 de ani de la prima candidatură, Antonie Solomon încearcă să revină în fruntea Primăriei Craiova, instituție pe care a condus-o între 2004-2009, 2011-2012.

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
0 Shares