22 februarie 2024
0 0
Read Time:1 Minute, 28 Second

Decizia Biroului Politic al PNL schimbă status quo-ul de la PNL Dolj. Ca o consecință directă, deputatul Ștefan Stoica, președintele PNL Dolj, este obligat să candideze fie la președinția Consiliului Județean fie la Primărie, funcție de situație, după cum precizează decizia Biroului Politic.

Dacă până acum nu prea conta scorul obținut de cei care candidează, de data aceasta „candidații la funcția de președinte al Consiliului Județean sau la funcția de primar al municipiului reședință de județ, care vor obține un scor politic sub scorul filialei județene/municipale, nu vor mai avea sprijinul partidului pentru o eventuală candidatură la alegeri parlamentare”. Mai mult, conducerile filialelor județene care se vor clasa pe ultimele 10 locuri în clasamentul rezultatelor la alegerile europarlamentare din 2024 (media dintre procent și numărul de voturi) vor fi dizolvate.

Președintele PNL Dolj poate opta între candidatura la Consiliul Județean și cea la Primărie. La acest moment, în pole-position pentru candidatura la Primăria Craiovei din partea PNL este deputatul Nicolae Giugea, reîntors de la Forța Dreptei direct pe funcția de președinte la PNL Craiova. Puțin probabil ca Fane Stoica să-și dorească să candideze la Craiova. Cu siguranță va opta pentru candidatura la șefia CJ Dolj bazându-se pe cei 30 de primari PNL din județ. Nu ar fi prima candidatura la CJ Dolj a lui Fane Stoica. În 2012, cu Ion Prioteasa din partea USL(59,28 la sută), Ștefan Stoica a obținut aproape 30 la sută din opțiunile doljenilor.

La alegerile din 2020, PNL a obținut la CJ Dolj 31,76 la sută iar candidatul partidului, Alexandru Gâdăr-32,59. La Craiova, PNL a obținut 28, 8 la sută iar Nicolae Giugea – 24,53 la sută. În judeţul Dolj, prezenţa la vot a fost de 50,25%.

Happy
Happy
100 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
0 Shares