10 decembrie 2023
0 0
Read Time:1 Minute, 53 Second

Medicul echipei lucrează la UPU Botoșani/ A plecat spre Craiova deși nu avea rezultatul testului

Meciul care ar fi trebuit să redeschidă Liga I după lockdown a fost amânat după medicul echipei din Botoșani fiind testat pozitiv cu COVID-19. Medicul echipei este angajat al Spitalului Județean Botoșani chiar la UPU, o zonă foarte expusă din punct de vedere epidemiologic. Mai mult, medicul a plecat spre Craiova deși rezultatul testului nu venise.

 “Nu am niciun simptom. Mă simt foarte bine. Am fost testat, la un loc cu toată echipa, așa cum prevede regulamentul, iar apoi am fost informat că sunt pozitiv. Vom vedea care sunt următorii pași, cei de la DSP vor decide”, a spus pentru Monitorul de Botoșani medicul Petre Rădăuceanu.

Foto. monitorulbt.ro

„Meciul va fi amânat la o dată ulterioară. Asta este viața. În acest moment se va începe o anchetă epidemiologică. Cei de la DSP au intrat pe fir, cei implicați vor intra în carantină, iar peste cinci zile se vor relua testele. Cei de la Botoșani sunt acum la Craiova. DSP Craiova va decide unde vor fi izolați cei de acolo. Fie la Craiova, fie la Botoșani. Vor rămâne acolo cinci zile până la următoare testare. Dar, persoanele care au intrat în contact cu persoana infectată, stau în carantină 14 zile, indiferent de rezultatul testării ulterioare. Pentru că există o perioadă de incubație”, a spus Justin Ștefan citat de digisport.ro

„N-a avut gripă sau noul virus sau mai știu eu ce. Oricum, el nu e angajatul clubului, n-a fost la antrenamentele echipei, ci doar a făcut deplasarea ca să avem medic la Craiova. El a mers cu mașina alături de un maseur și de delegatul formației. Toți trei au fost izolați, n-au intrat în contact cu echipa în Bănie.  Conform protocolului, toată delegația a făcut testul COVID înainte de plecare. De-abia seara, la ora 18:00, am fost anunțați de situația nou creată, că e confirmat pozitiv. A fost ghinion teribil, de-abia s-a întors omul din concediu medical, el având doar contract de colaborare cu noi. Noi am anunțat forurile superioare, probabil, există un protocol și la Craiova, vor fi copiii ăia controlați”, a comentat patronul Valeriu Iftime pentru Gazeta Sporturilor.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
0 Shares