POLITICA

INTERVIU. Pavel Badea: Nu mi-am dorit niciodată să fiu patronul Universității Craiova. Sunt dispus să susțin financiar CSU. Olguța Vasilescu are prima șansă la Primăria Craiovei

Numai este niciun secret că Pavel Badea va candida la Primăria Craiovei din partea PNL. L-am scos la o cafea și a ieșit interviul de mai jos.

Marius Pîrlea: Când v-ați decis să candidați?

Pavel Badea: După ce am văzut sondajele de opinie mi-am zis că am o șansă. M-am înscris în competiția internă și iată-mă candidatul PNL la Primăria Craiovei.

Marius Pîrlea: De unde știa doamna Gorghiu cu luni bune înainte că o să fiți candidatul partidului.

Pavel Badea: Probabil că a avut o premoniție. Pe domnul Cherciu nici nu-l știa. Ca să te susțină cineva trebuie să știe de tine.  Să știți că s-au făcut mai multe sondaje de opinie și în toate m-am clasat peste domnul Cherciu, ca să lămurim și problema asta.

Marius Pîrlea: Eu am suspectat că a existat un fel de înțelegere între cele două partide să vă împărțiți cele mai importante candidaturi: fostul PNL la Primărie, fostul PDL la CJ.

Pavel Badea: Nici vorbă de așa ceva.

Marius Pîrlea:  Ce facem cu CSU? Domnul Rotaru s-ar cam retrage.

Pavel Badea: Din câte știu eu nu se va retrage. Domnul Rotaru este unul dintre acționari. Mai sunt și ceilalți pe care nu i-am auzit că ar vrea să renunțe.

Marius Pîrlea: Ceilalți acționari gravitează în jurul domnului Rotaru.

Pavel Badea: Intrăm pe tărâmul speculațiilor și nu-mi place. Deocamdată domnul Rotaru este acolo și va finanța echipa.

Marius Pîrlea: Și totuși în calitatea dumneavoastră de candidat la Primărie aș vrea o soluție în cazul în care Rotaru se va retrage.

Pavel Badea: Atunci noi, comunitatea, trebuie să găsim o soluție.

Marius Pîrlea: Personal ați fi dispus să investiți la CSU?

Pavel Badea: Dacă și alți oameni de afaceri din Craiova o vor face, cu siguranță o voi face și eu. Nu știu dacă din calitatea de acționar, dar sponsor cu siguranță.

Marius Pîrlea: Sunteți un  prosper om de afaceri. De ce nu ați investit în fotbal.

Pavel Badea: Nu am suficiente resurse financiare pentru a investi la fotbal. Trebuie bani mulți la fotbal. Eu am muncit din greu pentru banii pe care îi am.

Marius Pîrlea: Nu v-ați văzut  niciodată patronul Universității Craiova?

Pavel Badea: Nu. Vă spun sincer că nu mi-am dorit așa ceva. Am suferit pentru aceasta echipă dar nu am  vrut să fie a mea.

12301606_828854643893977_7748999936673564691_n

Marius Pîrlea: Revenind la candidatură, ce șanse aveți în fața actualului primar?

Pavel Badea: Am șansa mea și o s-o joc până la capăt. Doamna Olguța Vasilescu are prima șansă. O avantajează și legea prin care primarii sunt aleși dintr-un singur tur. În plus, pe dreapta e aglomerație de candidaturi. Eu am calculele mele și pas cu pas încerc să mă țin de ele. Va fi o luptă interesantă, în care eu nu voi ataca, nu voi jigni. Dezbateri pe proiecte, așa aș vrea să se desfășoare campania.

Marius Pîrlea: În 2012, Olguța Vasilescu a câștigat bătălia pentru candidatură  în interiorul USL, competiție la care ați participat și dumnevoastră din partea PNL.

Pavel Badea: Așa este. Atunci la nivel central s-a decis ca doamna Olguța Vasilescu să reprezinte USL. A fost o decizie bună, dovadă că a câștigat. Nu a fost să fie atunci. Acum este altă situație.

Marius Pîrlea: Cum a fost mandatul  Olguței Vasilescu ca primar al Craiovei?

Pavel Badea: Olguța Vasilescu a fost un primar bun pentru Craiova. După părerea mea putea să facă mai multe având în vedere faptul că la guvernare a fost PSD în această perioadă. De exemplu ar fi putut atrage mai multe investiții la Craiova.

Marius Pîrlea: Cea mai mare problemă cu care se confrunta Craiova

Pavel Badea: Problema economică, mai exact lipsa locurilor de muncă. Despre problemele Craiovei și soluțiile pe care le văd eu la aceste probleme, o să spun mai multe după ce se va finaliza programul electoral la care lucrăm de zor.

Marius Pîrlea: Cum merge omogenizarea dintre PNL și PDL?

Pavel Badea: Eu zic că bine. Pentru mine nu există foști pedeliști, foști peneliști. Există doar membri PNL.

 

0 Shares