21 mai 2024
0 0
Read Time:1 Minute, 53 Second

Lucian Săuleanu este noul decan al Baroului Dolj, după ce la balotaj la învins pe Răzvan Socoteanu. Rezultatul a fost foarte strîns, diferența dintre cei doi fiind de 30 de voturi.

Lucian Săuleanu a absolvit Facultatea de Drept “Nicolae Titulescu”, este doctor in drept din 2000 cu teza “Specificul obligatiilor comerciale in comparatie cu obligatiile civile”. Predă la Facultatea de Drept si Stiințe Administrative din Universitatea din Craiova, având în prezent titlul de conferentiar universitar, iar disciplinele de predare: dreptul societatilor comerciale si operatiuni juridice bancare si de bursa.  Avocat în cadrul Baroului Bucureşti 2003-2007, iar din 2007 în cadrul Baroului Dolj. Este Asociat în cadrul Societăţii profesionale de avocaţi cu răspundere limitată „Săuleanu şi Asociaţii”. Din 2011 este membru al Consiliului Baroului Dolj. Este membru al Centrului de Cercetări Juridice Fundamentale din Craiova ce-şi desfăşoară activitatea ştiinţifică sub egida Academiei Române.

STIREA INIȚIALĂ

La avocati, mai rău ca la politicieni: Există suspiciuni că alegerile vor fi fraudate

Alegerile pentru desemnarea unui nou decan al Baroului Dolj vor avea loc sâmbătă, 14 martie 2015, orele 10.00, la Teatrul Naţional din Craiova. După cum a anunţat PUNCT OCHIT la alegeri s-au înscris nu mai puţin de şase candidaţi: Radu Marinescu, Elena Oancea, Lucian Săuleanu, Bogdan Popescu, Bianca Predescu şi Răzvan Socoteanu. Surse bine informate ne-au declarat  că Lucian Săuleanu va intra fără probleme în turul doi, celalalt loc în finala  fiind disputat de Răzvan Socoteanu şi Radu Marinescu. O analiză media a campaniei ne arată că Radu Marinescu a fost cel mai vizibil, urmat de Lucian Săuleanu, care a preferat siteurile de specialitate, Răzvan Socoteanu şi Bianca Predescu, care a punctat printr-un interviu apărut în Cuvântul Libertăţii.

La fel ca şi în politică, alegerile nu sunt lipsite de acuze. „Aceeaşi seriozitate şi respect le solicit în legătură cu desfăşurarea alegerilor, pentru că mă deranjează abordările recente de tipul „se cunoaşte deja decanul, restul e doar joc de glezne”. Există suspiciuni că alegerile vor fi fraudate, ceea ce aruncă cel puţin o umbră de neseriozitate asupra întregului corp profesional”, scrie avocata Denise Ionescu pe contul de facebook. Cosmin Roşulescu o confirmă: Ai mare dreptate. Din păcate… Cred că avem șanse mari de a rușina până și politicienii dacă ne transformăm în partid politic. Păcat”.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
0 Shares