22 februarie 2024
0 0
Read Time:2 Minute, 28 Second

Tragedia de la Praga, de la Facultatea de Arte, are 14 victime, 25 de persoane sunt rănite, zece dintre ele grav.

„Am fost la locul unei crime groaznice în urmă cu ceva timp, am văzut un arsenal uriaș de arme și muniții în clădirea facultății”, a spus șeful poliției. „Dacă nu ar fi fost intervenția rapidă a poliției, ar fi fost de multe ori mai multe victime. Când atacatorul a tras de pe margine, poliția a răspuns și a făcut tot ce le-a stat în putere”, a adăugat Vondrášek. „Lucrăm foarte serios cu versiunea, care în acest moment este foarte reală, că atacatorul de la Facultatea de Arte este responsabil și pentru cele două victime de la sfârșitul săptămânii trecute în Klánovický les”, a spus Vondrášek, adăugând că el a ales victimele la întâmplare. În urmă cu șase zile, un atacator necunoscut a împușcat în pădure un adult și un copil. Victimele sunt, potrivit presei, un bărbat de treizeci și doi de ani și fiica lui de două luni.

Ambulanțele i-au dus pe răniți în urma împușcăturii de la Facultatea de Arte a Universității Charles la spitalele din Praga. Din cauza numărului mare de răniți, autoritățile au activat o procedură specială, așa-numitul plan de traumă. Șapte persoane sunt tratate la Spitalul Facultății din Motola, patru la Spitalul Na Františku, care este cel mai apropiat de facultate, câte trei la Spitalul Facultății Bulovka, Spitalul Militar Central (ÚVN) și Spitalul General al Facultății (VFN) .

Zdroj: https://www.lidovky.cz/domov/strelba-v-praze-fiala-vlada-masakr-skola-student-pavel.A231221_194101_ln_domov_hma

Studentul de douăzeci și patru de ani David K. din Kladensk împușcat la Facultatea de Arte a Universității Charles a ucis 14 persoane și a rănit alte 25. Apoi s-a împușcat. Poliția bănuiește că și-a ucis tatăl în aceeași zi. Era proprietarul legal al mai multor arme.

David K., în vârstă de douăzeci și patru de ani, a lăsat mai întâi trupul tatălui său în casă șa plecat la Praga la Facultatea de Arte. Potrivit poliției, el se îndrepta spre școală pentru o prelegere, care trebuia să aibă loc pe strada Celetná. Nu se știe de ce s-a îndreptat către clădirea de pe Náměstí Jan Palach. Tânărul a studiat la facultatea la Institutul de Istorie Mondială. În luna mai, a câștigat Premiul Marian Szyjkowski pentru lucrarea sa de licență, acordat de Institutul Polonez din Praga pentru lucrări axate pe Polonia din 2018. Elevul a avut probleme psihologice. De asemenea, poliția a confirmat că a scris note pe rețeaua de socializare care indică faptul că plănuia crima. Potrivit șefului poliției, Martin Vondrášek, „acea persoană a fost inspirată de un eveniment teribil similar din străinătate

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/strelec-filozoficka-fakulta-profil-pachatel.A231221_174940_domaci_vlc?_gl=1*virwkv*_ga*OTg0ODQwOTM5LjE3MDMxOTE5ODA.*_ga_K3ZL9Q301Z*MTcwMzE5MjAwMi4xLjAuMTcwMzE5MjAwMi42MC4wLjA.

https://www.idnes.cz/zpravy/Fstrelba_v_praze_2023/IHAa572038f0c_18462f_8ab3_8589eb3164a6.jpg

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
0 Shares