20 mai 2024
0 0
Read Time:5 Minute, 0 Second

Salcuta (10) (1024x508) (1)

Președintele organizației Dolj a PSD, deputatul Claudiu Manda, a participat, marți după-amiază, la două întâlniri cu susținătorii PSD din comuna Sălcuța, alături de primarul localității și, totodată, candidatul formațiunii social-democrate pentru un nou mandat, Ion Pavel, care și-a prezentat obiectivele pentru perioada 2016 – 2020.

Liderul social-democraților doljeni a fost însoțit de președintele executiv al PSD Dolj, deputatul Ion Călin, precum și de candidații PSD pentru consiliul județean Lavinia Craioveanu, președinta Organizației de Femei a PSD Dolj, Alexandra Presură, președinta TSD Dolj, Mihaela Popescu, Cosmin Vasile și Ovidiu Mateiță.

„Au rămas mai puțin de două săptămâni până la alegerile locale. Eu știu că sunteți o echipă puternică aici, în Sălcuța, știu că vă mobilizați și realizați tot ce vă propuneți, deci contăm pe ceea ce puteți face în timpul care a mai rămas din campanie și suntem convinși de ce veți reuși pe 5 iunie, la vot, când vom avea rezultatul pe care ni-l dorim: Ion Pavel primar și majoritate pentru PSD în consiliul local și consiliul județean. Ce știm noi, social-democrații, să facem, în comparație cu alții, cred că ați constatat cu toții. Când unii au tăiat salarii și pensii, au mărit impozite și taxe, au închis spitale și școli, Guvernul Victor Ponta a procedat exact invers: a deschis școli și spitale, a redus taxe și impozite, a avut creștere economică, cea mai mare din Uniunea Europeană, a reîntregit salarii și pensii, le-a și majorat. La rândul său, domnul Ion Pavel a făcut tot ceea ce putea face cât timp a fost primar, a acumulat și o importantă experiență în administrație. Este cea mai bună soluție pentru ca, în următorii patru ani, comuna Sălcuța să facă încă un pas în față, poate cel mai mare de până acum, întrucât s-a deschis un nou exercițiu financiar european și, din toamnă, sperăm să avem și un guvern PSD, pentru ca împreună să putem să dezvoltăm, să repornim motoarele, iar aceasta să însemne pentru fiecare casă și familie, pentru fiecare localitate un pas înainte, fie că este vorba de apă, de canalizare, de drumuri asfaltate sau de iluminat public. Domnul primar știe foarte bine ce are de făcut și a dovedit că poate realiza lucruri pentru comunitate chiar și cu un buget minimal, deci este un bun gestionar al banului public și va reuși mult mai multe cu ajutorul fondurilor europene. Trebuie să-l ajutați însă, oferindu-vă votul și pentru o majoritate PSD în consiliul local, care să îl susțină. Este foarte important, pentru că s-au întâlnit situații în care consiliul local a votat împotriva unui proiect important pentru comunitate, doar pentru a fi împotriva primarului. PSD este un partid cu oameni serioși și am rezistat în tot acest timp tocmai pentru că facem ceea ce spunem și alegem doar oameni de cuvânt. De aceea vă spun că suntem și rămânem împreună, ne ajutăm reciproc, astfel încât să câștige și Sălcuța, și județul Dolj, să câștige și PSD, dar – cel mai important – să câștigați dumneavoastră, cetățenii“, a declarat președintele PSD Dolj, deputatul Claudiu Manda.

Primarul Ion Pavel, totodată candidat al PSD pentru un nou mandat, a subliniat că se prezintă în fața electoratului doar cu proiecte realiste, în privința cărora are certitudinea că vor fi realizate.

„Am conturat programul pentru următorii patru ani luând în considerare faptul că a trebuit mereu să gestionăm un buget mic pentru nevoile unei comune mari, cu patru sate. De aceea, ne concentrăm eforturile pentru a rezolva câteva dintre adevăratele priorități ale comunei. În primul rând, trebuie să definitivăm sistemele de alimentare cu apă și de canalizare în toate satele. De asemenea, dorim să realizăm un sistem de iluminat public performant, în toată comuna, și să pietruim cu piatră concasată străzile principale din toate satele, precum și ulițele. Nu în ultimul rând, vom reabilita clădirea primită de primărie prin donație de la familia Pop și vom amenaja aici un complex de servicii, care include un centru medical, cu cabinete pentru medicul de familie, stomatolog și veterinar, dar și spații pentru serviciul de evidență a persoanelor și o sală de lectură pentru elevi. Vreau să vă spun că, spre deosebire de alții, noi nu venim în fața dumneavoastră cu fantezii, cu vorbe fără acoperire, ci cu angajamente pe care știm că le putem realiza. Desigur că, dincolo de ce v-am prezentat, ne  vom îndrepta și către programele europene, pe măsură ce se publică ghidurile de finanțare și se deschid axele“, a precizat primarul Ion Pavel.

La rândul său, președintele executiv al PSD Dolj, deputatul Ion Călin, a declarat: „Am venit la Sălcuța în această echipă extinsă, în frunte cu președintele PSD Dolj, din respect pentru dumneavoastră și pentru primar. Despre Ion Pavel putem spune că a învățat ABC-ul primăriei în PSD și că m-a avut ca prim profesor de administrație publică la institutul național de profil, deci îl cunosc foarte bine și știu exact ce poate. Așa cum spunea și Ion Pavel, dacă unii vor veni la dumneavoastră, în această campanie, să vă facă promisiuni irealizabile, noi venim și vă spunem, concret, ce s-a făcut și ce se poate face. În programul nostru pentru segmentul financiar european 2016 – 2020, dar și prin sursele de finanțare internă, ne propunem ca, la finalul acestui interval, să nu mai existe sat fără apă, canalizare, străzi asfaltate, fără școli și grădinițe reabilitate. Rețineți că 2016 este un an electoral extrem de important. Trebuie ca, în toamnă, PSD să preia guvernarea, pentru că actualul cabinet de tehnocrați împinge țara în prăpastie. Este nevoie de un guvern social-democrat, care, în următorul mandat, să reașeze țara pe drumul corect, să repună în mișcare economia și să contribuie la creșterea veniturilor populației. Trebuie să ne mobilizăm și să facem primul mare pas pe 5 iunie, să votăm Ion Pavel primar și PSD pentru consiliul local și consiliul județean. Iar eu vă promit că noi, la rândul nostru, rămânem alături de Ion Pavel, rămânem aproape de dumneavoastră.“

 Biroul de presă al PSD Dolj

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
0 Shares