0 0
Read Time:4 Minute, 33 Second

Tragedia de la COLECTIV aşa cum au văzut-o cei care au participat la concert şi au reuşit să se salveze.

ALEX TEODORESCU: Daca m-ar intreba cineva cum arata Apocalipsa, as zice ca arata exact ca aceasta noapte… Si plang… Si-mi doresc doar sa stiu ca toti am supravietuit si ca peste 3 luni ne vom intalni toti aceeasi 400 care am fost in noaptea asta acolo si vom ciocni din nou beri in Colectiv razand si aducandu-ne aminte despre o lansare de album. NU A FOST NICIUN SPECTACOL PIROTEHNIC, nu a venit niciun fachir, nu a tras nimeni cu tunul, nimic de genul asta. Doar 4 artificii de tort, 2 puse in fata scenei, doua pe 2 stalpi de sustinere ai salii. Nimic prea spectaculos… La fel de bine putea ardea si o sufragerie la aniversarea copilului tau pentru ca in tort i-ai infipt 2 artificii care ard 10-15 secunde. Asta a fost tot spectacolul pirotehnic… Trupa s-a laudat cu show pirotehnic pentru a atrage publicul, declaratia este mult prea pompoasa pentru ceea ce s-a intamplat de fapt… Pe la jumatatea programului aceste artificii s-au aprins, si odata cu ele, una dintre artificii a aprins izolatia audio a salii, care dupa cum stim, in marea majoritate a cazurilor e ori din burete, ori din cofraje de oua, in functie de buget. La Colectiv, izolatia cred ca a fost de burete(in niciun caz carton de oua), la fel ca in oricare alt club din Romania care e interesat de asa ceva. Nu a explodat nimic, nicio conducta…

TEXTUL INTEGRAL AICI

DELIA ŢUGLUI: Am fost la ‪#‎colectiv‬. Am scăpat pentru că am stat chiar lângă ușă. Chiar și așa soțul și fiul meu au putut ieși abia după 5 minute, acum fiind în spital intoxicați cu fum. Cum s-a întâmplat? S-a aprins buretele fonoizolant de pe stâlpul din stânga scenei, cel de lângă ușă, de la focul de artificii. Artificiile nu au fost exagerate, păreau relativ inofensive. Problema a fost că buretele cu care erau tapetați stâlpii și tavanul localului este foarte ușor inflamabil. Am văzut cum s-a întâmplat totul, stâlpul cu pricina fiind la 1 metru, chiar în fața mea. Solistul trupei a avut timp doar să facă o scurtă glumă: ” Asta nu era prevăzut în program”. În secunda următoare și-a dat seama că nu e de glumă și a cerut un extinctor, dar era deja prea târziu. În 30 de secunde, fără exagerare, focul s-a întins pe întreg tavanul. Lumea s-a îmbulzit către intrare, s-a reacționat relativ repede, dar ieșirea era prea îngustă și oamenii s-au panicat. În spatele meu s-au călcat în picioare, cățărându-se unii peste alții pentru a reuși să iasă. După ce am ieșit afară, am auzit o bubuitură înfundată și am simțit că mă lovește o rafală de aer fierbinte în spate. Mi-a luat foc părul. Am pus mâna să îl sting și m-am ars. Aerul era fierbinte, irespirabil, fumul gros și negru, nu vedeam absolut nimic. Nu știam încotro merg. Am întins mâna și m-am agățat de geaca cuiva care se afla în fața mea și m-a târât după el. Altfel nu aș mai fi putut merge. Eram paralizată din cauza fierbințelii aerului irespirabil, am tras aer în piept și am simțit că mă arde până în stomac.

TEXT INTEGRAL AICI

MIRCEA BECHERESCU: Am reusit cumva sa parasim clubul si sa ne adapostim in gangul din partea stanga a iesirii din club. Apoi, am reusit cumva sa ajungem in curtea unde se afla clubul, unde ma asteptau prietenii care au reusit sa scape de infern. Am avut grija ca prietena mea sa fie in siguranta apoi m-am intors catre intrare unde, cu ajutorul prietenilor cu care eram, am tras oamenii raniti si arsi blocati in tocul usii sau pe cei intinsi pe podea la loc sigur si am inceput manevrele de resuscitare, pana la aparitia personalului medical. Am transportat catre ambulante cativa prieteni si cunoscuti, in stare mai putin grava, care au venit dupa aproximativ 15 minute, dupa insistentele noastre la 112. Prietena mea a intrat in posesia unor sticle de apa, aduse de catre localnicii din zona, care totodata au adus si paturi pentru cei raniti si ii incurajau spunandu-le ca o sa fie bine. La aproximativ o ora si jumatate dupa ce am iesit din club am parasit zona si am mers spre casa, unde am consultat in permanenta listele persoanelor internate la spitalele din Bucuresti.

TEXT INTEGRAL AICI

Povestea lui Claudiu Petre este de-a dreptul impresionantă. A reuşit să aiasă printre primii din club. S-a întors, şi-a salvat prietena, un prieten, a vrut să mai scoată pe cineva din club dar nu a mai reuşit.

A tras aer în piept…și a intrat.Și-a găsit prietena arzând.A salvat-o,a scos-o…și a intrat din nou.Să mai salveze.A mai salvat pe cineva.Și iar s-a întors în infern. Probabil că și pentru Dumnezeu a fost prea mult.Probabil că și Dumnezeu are limitele lui. …n-a mai ieșit.Sacrificiul lui a salvat două vieți. Este un necunoscut.Nu-l știu.Nu l-am cunoscut,acum câteva minute am aflat despre el. Odihnește-te în pace Claudiu Petre! Cam atât.E trist…cumplit de trist.

un necunoscut de pe facebook

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
0 Shares