30 mai 2024
0 0
Read Time:1 Minute, 11 Second

Ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, a afirmat că trei pacienți răniți în incendiul de la clubul Colectiv au fost externați de la Spitalul Universitar. „Probabil câțiva, dacă situația rămâne ca azi, vor fi externați zilele următoare, ceea ce este o veste bună. Rămân în continuare — mă refer la nivelul tuturor spitalelor — mulți în stare critică”, a precizat Bănicioiu, prezent la Spitalul Universitar.

„Ieri vorbeam de 35 de pacienţi în continuare în stare critică, din cei 146 de internaţi. Dar numărul pacineţilor în stare critică şi foarte gravă se apropie de 80 – 90″, a mai spus ministrul Bănicioiu, prezent la Spitalul de Urgenţă Floreasca, precizând că un singur pacient din Spitalul de Arşi nu a fost încă identificat”.

El a adăugat că o echipă de medici din Israel operează deja la Spitalul „Bagdasar”. „Vor veni și la Universitar în cursul zilei de astăzi. S-au oferit ei. Avem o relație foarte bună cu Ministerul Sănătății de acolo. Este un ajutor primit de la ei, în baza relațiilor bune pe care le avem. Nu au fost singurii. M-a sunat și doamna ministru din Moldova, dar i-am comunicat că nu avem nevoie de nimic. Au fost și alte situații — din Franța, din Germania”, a arătat Bănicioiu. Potrivit lui, în prezent, medicii români pot face față situației. Numărul morților în urma incendiului de la clubul Colectiv a ajuns la 29, după ce duminică dimineață au mai murit în spitale două persoane.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
0 Shares