24 februarie 2024
0 0
Read Time:2 Minute, 1 Second

Ministrul Sănătății, Florian Bodog, împreună cu ministrul Lia Olguța Vasilescu, au efectuat, vineri, o vizită de lucru la Spitalul Filantropia pentru a vedea cum au fost realizate lucrările și dacă imobilul corespunde din punct de vedere tehnic și sanitar.

„Sunt două motive pentru care ministrul Sănătății este astăzi (n.r. – ieri) la Craiova. Pe de o parte să vadă acest spital, care este aproape de finalizare. Vorbim de cel mai mare spital municipal din România, construit după Revoluție. Are o suprafață desfășurată de peste 10.000 de metri pătrați, unde vom muta corpurile de clădire de la Spitalul Filantropia. Unul dintre corpuri l-am pierdut în instanță, pentru că a fost revendicat, iar celălalt era aproape imposibil de renovat. La un moment dat, ne-am dat seama că nu putem schimba nici ferestrele, ca să punem termopan, întrucât exista riscul să se prăbușească întreaga clădire”, a declarat ministrul Lia Olguța Vasilescu, precizând că era absolută nevoie de un spital municipal nou, la Craiova.

După ce a intrat în mai multe saloane, atât în cele noi, cât și în cele recent renovate ale Secției de Pediatrie, ministrul Sănătății s-a declarat foarte mulțumit de ceea ce a văzut, lăudând eforturile depuse de autoritățile locale în domeniul sănătății. „Secția de Pediatrie de la Spitalul de Boli Infecțioase din Craiova este un model pentru cum trebuie să arate un spital de copii”, a apreciat ministrul Bodog. „Vreau să le transmit craiovenilor că mă voi asigura, prin intermediul autorității de sănătate publică, cu privire la faptul că sunt îndeplinite și că vor fi îndeplinite toate condițiile de securitate sanitară, în așa fel încât actul medical să se desfășoare în bune condiții. Am vorbit cu medici, cu asistente medicale și am văzut că sunt determinați. Sunt medici infecționiști dedicați copiilor, este foarte greu să lucrezi cu copiii”, a dat asigurări ministrul Sănătății.

Se redeschide Secția de Terapie Intensivă

O veste bună, anunțată de ministrul Florian Bodog, este aceea a redeschiderii Secției de Terapie Intensivă a Spitalui de Boli Infecțioase, nefuncțională de mai mulți ani din cauza lipsei personalului medical. „Am avut discuții repetate, atât cu doamna manager, (n.r. – Adina Turcu) cât și cu doamna ministru, și am convenit să deschidă această secție. Sunt acolo probleme legate de personal, de numărul insuficient de cadre medicale, dar deschidem această secție și nu este vorba că nu se poate, problema este de finanțare”, a precizat ministrul Bodog.

 

 

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
0 Shares