19 mai 2024
0 0
Read Time:2 Minute, 5 Second

11997401_1030301637003018_599240981_n

Primarul Lia Olguța Vasilescu a dat startul lucrărilor la noul Oblemenco, stadionul de cinci stele al Craiovei.

„Putem să vă anunţăm cu bucurie, că începând de astăzi, a demarat construcţia noului stadion de fotbal. Aşa cum ştiţi şi dumneavoastră, durează mai mult partea de documentaţie decât partea de construcţie. A durat doi ani documentaţia, cu tot ceea cea a însemnat autorizaţie de construcţie, predări de amplasament, hotărâri de guvern, litigii pe care noi le-am avut şi a trebuit să le soluţionăm în instanţă cu un fost chiriaş care nu a plătit chirie, dar toate aceste lucruri au dus la o întârziere a construcţiei noului stadion, dar începând de astăzi, termenul de construcţie al noului stadion este de 14 luni şi jumătate. Asta înseamnă că la jumătatea anului viitor, ar trebui să avem stadionul la cheie”, a declarat primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, citata de micapi.ro.

„Trebuie să felicităm autoritățile locale și pe cei de la Guvern pentru ce fac. Suntem în linie dreaptă iar constructorii trebuie să lucreze și, bineînțeles finanțatorii, Guvernul, trebuie să plătească. Vreau să le spun constructorilor că sunt prevăzuți bani la buget până la sfârșitul anului și mai vreau să spun că, la sfârșitul anului când se va face bugetul pentru anul viitor, și eu și colegii mei din comisia de buget finanțe vom avea grijă ca la Ministerul Dezvoltării să se afle banii de care ar avea nevoie constructorul să se facă lucrarea. Nici aici, nici în alte părți nu au fost probleme cu plata lucrărilor în contractele făcute cu ministerul. Nu cred că mai există la această oră cârcotași pentru că de când a apărut discuția că se va face un stadion, au apărut cârcotași care spuneau că nu îl va face, că păcălește, că îi duce cu vorba. Deja avem prima zi în care se lucrează”, a declarat președintele PSD Dolj, deputatul Claudiu Manda.

 Stadionul, cu un regim de înălțime P+4E, va avea 30.854 locuri pentru spectatori (inclusiv 624 locuri pentru presă, 222 locuri pentru persoane cu dizabilități și 2.186 locuri VIP), o suprafață a terenului de 76.971 mp, suprafața construită la sol de 21.720,7 mp și suprafață construită desfășurată de 41.608,2 mp. Ca amenajări exterioare, proiectul prevede platforme de acces pietonal și zone verzi, căi de acces auto distincte pentru diferitele categorii de utilizatori, 1.200 de locuri de parcare în interiorul complexului, și minim 2.000 de locuri pe o rază de maxim 2 km.

foto: micapi.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
0 Shares