PUNCT OCHIT

Nu a privatizat nimeni niciun stadion. PLUS: Primăria preia miercuri stadionul de la CNI și-l trece în domeniul public al Craiovei

O declarație a președintelui CSU, Marcel Popescu, a făcut vâlvă în presa sportivă și nu numai, inclusiv Cătălin Tolontan  scriind pe tolo. ro că  „STADIONUL DIN CRAIOVA A FOST ”PRIVATIZAT” ÎNCĂ ÎNAINTE DE INAUGURARE!”. Articolul aici

Realitatea este cu totul alta. În iulie 2013, CL Craiova a aprobat o asociere  cu Clubul Sportiv „Universitatea” din Craiova şi S.C. Blue Lions Capital S.A., în vederea „finanţării şi realizării în comun, de către părţile contractante, a proiectului de promovare şi dezvoltare a activităţii sportive de performanţă în municipiul Craiova”. Contractul cu o durată de 15 ani stipulează foarte clar cine poate juca pe stadion:   Baza sportivă poate fi utilizată atât pentru meciurile şi/sau evenimentele oficial programate de către federaţiile naţionale sau ligile profesioniste, de FIFA, UEFA, cât şi pentru şedinţele de antrenament ale sportivilor/echipei de fotbal înfiinţate, centrele de conferinţă, amplasarea echipamentelor de televiziune, ziare, activităţi de catering şi promovare, muzeul echipei etc.

APORTUL MUNICIPIULUI CRAIOVA. În vederea realizării obiectului prezentului contract, Municipiul Craiova va pune la dispoziţia SC Blue Lions Capital SA dotările sportive ale Municipiului Craiova, respectiv stadionul „Ion Oblemenco”, aflat pe domeniul public al municipiului Craiova, şi orice alte componente ale bazei sportive „Ion Oblemenco” cu sediul în Craiova, str. Ştirbei Vodă nr. 34, jud. Dolj. Dotările sportive, stadionul şi toate celelalte componente ale bazei sportive „Ion Oblemenco” vor fi identificate ca amplasare şi caracteristici prin protocolul de predare-primire care se va încheia în acest sens. La finalizarea noului stadion, toate dotările şi componentele similare celor prevăzute în prezentul contract vor fi puse la dispoziţia SC Blue Lions Capital SA. 

Proiectul aici

Comunicat Primăria Craiova  

„Așteptarea iubitorilor de fotbal din Craiova, dar și din țară a luat sfârșit. Așa cum a demonstrat și până acum, fără a lăsa loc zvonurilor și din dorința de a transmite comunității și tuturor iubitorilor de fotbal doar informații certe, Primăria Craiova anunță astăzi, 07 noiembrie 2017, finalizarea documentației de preluare – primire și a procedurilor necesare pentru a deschide porțile noului stadion din Craiova. Astfel, miercuri, 08 noiembrie 2017, ora 10.00, este convocată Ședința de îndată a Consiliului Local al Municipiului Craiova, ce are ca subiect preluarea Stadionului de la Compania Națională de Investiții și trecerea acestuia în domeniul public al Municipiului Craiova. Totodată, un alt punct pe ordinea de zi va fi cel referitor la aprobarea organigramei necesare serviciului de administrare a stadionului. Imediat ce hotărârea de Consiliu Local va fi validată, craiovenii se vor bucura de un stadion ultramodern, realizat la cele mai înalte standarde. Primăria Municipiului Craiova mulțumește tuturor pentru răbdare și îi asigură pe craioveni că toate demersurile de finalizare au fost realizate cu maximă responsabilitate și profesionalism, din dorința de a le oferi acestora cea mai mare bucurie din ultimii ani: deschiderea porților noului stadion. Cu o capacitate de 30.000 de locuri, arena din Bănie va putea găzdui competiţii fotbalistice naționale și internaționale, competiţii pentru alte tipuri de sporturi (rugby oină, hochei pe iarbă, mini-hochei sau fotbal american), dar și evenimente culturale și sociale de anvergură, concerte, târguri și expoziţii la cele mai înalte standarde”.

0 Shares