20 mai 2024
0 0
Read Time:1 Minute, 18 Second

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a declarat că guvernul Grindeanu va respecta programul de guvernare și va mări punctul de pensie la 1000 de lei în ciuda recomandărilor FMI.

„De la întâi iulie, punctul de pensie va creşte la 1.000 de lei, nu se pune problema să amânăm această creştere, să o schimbăm, să amânăm legea salarizării unitare sau toate celelalte măsuri pe care ni le-am asumat prin programul de guvernare. (…) Guvernul își va respecta programul de guvernare. PSD și ALDE au câștigat alegerile, nu FMI. Comisia Europeană și FMI au greșit mereu prognoza despre România. Creșterile de pensii și salarii vor costa 16 miliarde de lei, dar avem venituri de 17.5 miliarde de lei. Noi nu acceptăm tăieri de pensii și salarii, FMI a lucrat cu astfel de guverne. Noi explicăm ce avem și ce facem, atât Comisiei Europene, cât și FMI. Nu există niciun risc pentru nicio criză. Ministrul de Finanțe e obligat să se îngrijoreze de fiecare dată când e vorba de creșteri de pensii și salarii. Dar, el e obligat și să aplice măsurile economice pentru ca să se învârtă economia.”, a spus Lia Olguța Vasilescu la Antena 3.

De la începutul anului pensiile au fost indexate cu 5,27%, iar cele sub 2.000 de lei nu mai sunt impozitate cu 16%. De asemenea, pensia minimă garantată a crescut la 520 de lei.  Punctul de pensie este de 917 lei și va crește la 1.000 de lei de la 1 iulie. Astfel, toate pensiile vor crește din nou de la această dat

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
0 Shares