29 februarie 2024
0 0
Read Time:57 Second

Pentru a înțelege foarte clar despre ce vorbim: Guvernul nu a decis astăzi ce pot face vaccinații și posesorii certificatului verde în general ci CE NU POT FACE cei nevaccinați, din momentul care în care incidența COVID depășește 3%. Nu a reglementat drepturi ci a instituit limitări ale libertății de circulație a unui grup majoritar de persoane din România, nevaccinații.

Practic nevaccinaților li s-a interzis accesul în următoarele locuri, după cum urmează: cinematografe, săli de teatru sau de spectacole, concerte, festivaluri, nunți, botezuri, conferințe în spații închise, mitinguri, demonstrații, restaurante, cafenele, cluburi, pub – uri ori orice altfel de localuri, săli de sport, săli de jocuri de noroc, locuri de joacă pentru copii în malluri, competiții sportive în spațiu închis, piscine interioare.

Dacă mai e nevoie să mă repet, adoptarea acestor măsuri prin HG este nelegală, Legea nr. 55/2020, ceea care prevede interdicțiile care pot fi instituite pe durata stării de alertă, neenumerând astfel de măsuri printre cele ce pot fi luate. De exemplu, prin lege poate fi interzisă activitatea restaurantelor, dar nu poate fi interzisă intrarea în aceleași restaurante a unei anume categorii de persoane.

TONI NEACȘU, fost judecător
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
0 Shares