17 aprilie 2024
0 0
Read Time:2 Minute, 42 Second

Primăria Municipiului Craiova anunţă că, începând cu data de 02.03.2020, se va lansa aplicaţia prin intermediul căreia cetăţenii pot solicita locuri de parcare în parcările de reşedinţă.

 Zonele pilot în care au fost amenajate primele locuri pentru parcarea de reședință sunt următoarele:

Cartierul 1 Mai, locurile arondate blocurilor:  M4, M6, M7, M11, M12, M13, M14, M15a, M15b, M18, M19, M20, M21, M22, M23, M24, M25, M26, M27, M28, M29, M30, M31, M32 – 207 locuri de parcare;

Cartierul Calea București, locurile arondate blocurilor:  E1, E2, E6, E7, A11 – 110 locuri de parcare;

Cartierul George Enescu, locurile arondate blocului: H15 – 7 locuri de parcare;

Cartierul Brazda lui Novac, locurile arondate blocurilor:  A9, A12, A13, A14, A15 – 44 locuri de parcare.

Subliniem faptul că, pe măsură ce se vor amenaja noi locuri de parcare de reşedinţă, Primăria Municipiului Craiova va demara o amplă campanie de informare a cetăţenilor din zonele de interes. Înregistrarea cererilor pentru atribuirea unui loc de parcare de reşedinţă, depunerea actelor justificative necesare, desfăşurarea licitaţiei, desemnarea câștigătorului, achitarea taxei precum şi eliberarea autorizaţiei de parcare se vor face exclusiv on-line, accesând direct site-ul instituţiei: https://parcari.primariacraiova.ro.

 Condiţii de participare la atribuirea unui loc de parcare de reședință

Pot beneficia de atribuirea unui loc de parcare de reşedinţă persoanele fizice care îndeplinesc, în mod cumulativ, următoarele condiţii:

  1. a) deţin un autoturism în proprietate sau în baza unui contract de leasing pentru care plătesc impozit asupra mijloacelor de transport la bugetul local al Primăriei Municipiului Craiova;
  2. b) au domiciliul/rezidenţa în imobilele care au arondate locurile de parcare solicitate.

Înscrierea pentru locurile de parcare rezidenţială va fi realizată în mai multe etape, pe grupuri de blocuri. Primii craioveni care pot aplica pentru un loc de parcare sunt cei care au domiciliul pe străzile din zonele pilot mai sus menționate, iar înscrierea on-line pentru acestea se va face în perioada 02 – 09 martie 2020.

Pentru a solicita un loc de parcare trebuie să accesaţi platforma on-line https://parcari.primariacraiova.ro, disponibilă pe site-ul Primăriei municipiului Craiova (www.primariacraiova.ro). Documentele pot fi depuse on-line direct în platformă care este de tip hartă dinamică GIS (sistem informațional geografic) și prin care pot fi vizualizate în timp real locurile disponibile. Platforma este uşor de accesat şi oferă craiovenilor un plus de confort, eficacitate, rapiditate, utilizare facilă şi performanţă.

Documentele necesare pentru a fi scanate şi urcate pe platforma on-line:

  1. a) act de identitate (C.I./B.I.);
  2. b) documente ce fac dovada domiciliului/reşedinţei;
  3. c) certificatul de înmatriculare;
  4. d) cartea de identitate a vehiculului.

Atribuirea locurilor de parcare de reşedinţă se va face după cum urmează:

  1. a) în ordinea cronologică a depunerii cererilor – în situația în care numărul de solicitări este mai mic sau egal cu numărul de parcări disponibile;
  2. b) prin licitaţie publică – în situaţia în care numărul de solicitări este mai mare decât numărul de parcări disponibile.

Se exceptează de la aceste reguli, solicitările persoanelor cu nevoi speciale care vor fi soluționate cu precădere. Pentru persoanele cu handicap ce formulează cereri se eliberează gratuit autorizații de parcare, fără a intra în procedură competiţională.

  1. c) se poate atribui un singur loc de parcare pentru un imobil.

 

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
0 Shares