25 septembrie 2023
0 0
Read Time:59 Second

În această după-amiază, Institutul National de Sănătate Publică a primit rezultatul primelor secvențieri efectuate la Institutul National de Cercetare Medico-Militară Cantacuzino București care confirmă prezența noii tulpini OMICRON la doi dintre pasagerii cursei din Africa de Sud care a aterizat la București în data de 30 noiembrie 2021, informează Ministerul Sănătății.

Premierul Nicolae-Ionel Ciucă: Am aflat în această seară despre confirmarea prezenței tulpinii Omicron în România. Mâine (duminică) voi avea o întâlnire cu responsabilii gestionării acestei pandemii: ministrul sănătății, șeful DSU, directorul CNSCBT. Voi dispune măsuri în urma consultării cu specialiștii din domeniul sănătății și al situațiilor de urgență. Nicio clipă nu trebuie pierdută, niciun efort irosit pentru a proteja țara noastră de o evoluție nedorită. Suntem 24 din 24 la datorie pentru #România.

Era de așteptat să apară și în România, cu atât mai mult cu cât Omicron este deja confirmată în peste 40 de țări (…) Nu cred că măsurile restrictive vor rezolva problema, dar avem nevoie de o perioadă de responsibilitate de 2-3 săptămâni, până vom afla mai multe despre felul în care se manifestă imunitatea dobândită, prin boală sau vaccin, în fața Omicron

Radu Țincu, medic ATI Floreasca, la postul Digi24.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
0 Shares