30 mai 2024
0 0
Read Time:1 Minute, 54 Second

urna

Asociația PRO DEMOCRAȚIA – Club Craiova a luat act cu privire la neregulile și stările de tensiune care au afectat caracterul liber și democratic al alegerilor pentru funcția de Rector al Universității din Craiova. În acest context, Asociația PRO DEMOCRAȚIA – Club Craiova reamintește organizatorilor că alegerile pentru funcția de Rector al Universității din Craiova au caracter intern și se desfășoară în conformitate cu normele și metodologiile interne adoptate la nivelul Universității din Craiova, aplicarea altor acte normative – precum legislația electorală națională – fiind imposibilă.

Comunicat PRO DEMOCRAȚIA

Asociația PRO DEMOCRAȚIA – Club Craiova consideră că măsurile adoptate de organizatori împotriva studenților care și-au fotografiat buletinul de vot nu au temei legal și se pot constitui în abuz, câtă vreme normele interne privind alegerile pentru funcția de Rector al Universității din Craiova nu interzic fotografierea buletinului de vot de către votanți, iar alte acte normative externe nu se pot aplica. Totodată, Asociația PRO DEMOCRAȚIA – Club Craiova consideră că fapta studenților care și-au fotografiat buletinul de vot este condamnabilă din punct de vedere moral, dar nu și administrativ, contravențional sau penal, în lipsă de normă juridică.

Asociația PRO DEMOCRAȚIA – Club Craiova adresează reprezentanților studenților din Universitatea Craiova, implicați în procesul de votare, precum și organizațiilor studențești un apel la respectarea normelor interne cu privire la alegerile pentru funcția de Rector al Universității din Craiova și la asumarea unui comportament moral și democratic, astfel încât interesele studențimii să fie corect și deplin promovate. Asociația PRO DEMOCRAȚIA – Club Craiova adresează organizatorilor alegerilor pentru funcția de Rector al Universității din Craiova apelul de a organiza corect, legal și moral cel de-al doilea tur de scrutin pentru alegerea Rectorului Universității din Craiova, astfel încât imaginea Universității din Craiova să nu mai fie afectată.

Asociația PRO DEMOCRAȚIA – Club Craiova adresează cadrelor universitare din Universitatea Craiova apelul de a refuza orice influență venită din partea vreunei forțe politice sau grup de interese prin care s-ar încerca politizarea și manipularea procesului electoral de alegere a Rectorului Universității din Craiova. Asociația PRO DEMOCRAȚIA – Club Craiova mulțumește membrilor și simpatizanților săi care au oferit sprijin și informații cu privire la problemele apărute în procesul de alegere a Rectorului Universității din Craiova și le adresează rugămintea de a monitoriza în continuare acest proces electoral intern din cadrul Universității din Craiova.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
0 Shares