26 septembrie 2023
0 0
Read Time:5 Minute, 24 Second

multime

Liderii PSD Dolj și-au proclamata victoria atât la Primărie cât și la Consiliul Județean Dolj anticipând un scor istoric pentru organizația județeană condusă de deputatul Claudiu Manda.

claudiu

Președintele PSD Dolj, deputatul Claudiu Manda, a asigurat că exponenții formațiunii social-democrate care vor ocupa, în urma scrutinului, funcții de conducere în administrația publică vor acționa ca reprezentanți ai intereselor tuturor cetățenilor din municipiul Craiova și din județul Dolj. „S-a încheiat procesul de votare la ora 21.00 și așteptăm numărarea voturilor, cu speranță și cu încredere. În opinia noastră, așa cum am văzut în campania electorală, așa cum am simțit la colegii noștri în această zi, vom câștiga Primăria Craiova cu un scor foarte bun, vom obține mult peste 50 de procente la Consiliul Local Municipal și la Consiliul Județean și, de altfel, vom ieși învingători în foarte multe localități din județul Dolj – între 80 și 90 dintre ele. Astăzi, ne-am confruntat și cu o serie de incidente neplăcute, pe care le-am reclamat în măsura posibilităților. Din nefericire, se pare că aceasta este modalitatea în care au înțeles unii să-și deruleze campania. Eu le mulțumesc tuturor celor care au venit astăzi la vot, într-un număr semnificativ, apropiat de așteptările noastre, atât în ceea ce privește municipiul Craiova, cât și în județul Dolj. Le mulțumim că s-au prezentat la urne, indiferent cu cine au votat, și le mulțumim, desigur, celor care i-au creditat prin votul lor pe candidații noștri. Îi asigurăm că, în privința PSD, cei care vor ocupa funcții de conducere în administrație vor fi reprezentanții tuturor craiovenilor și doljenilor, indiferent de opțiunea politică“, a declarat președintele PSD Dolj, deputatul Claudiu Manda.

13383574_1748785195337680_1832080580_o

Primarul municipiului Craiova, Lia Olguța Vasilescu, a subliniat faptul că orașul trebuie să se dezvolte în continuare, precizând că o posibilitate în plus, în acest sens, se poate contura în toamna acestui an, odată cu alegerile parlamentare. „Vreau să le mulțumesc tuturor craiovenilor care s-au prezentat astăzi la vot, dar mai ales vreau să le mulțumesc pentru că, poate pentru prima oară, nu a fost un vot împotriva unei persoane, ci, din contră, a fost un vot pro-persoană. Aceasta înseamnă că tot ceea ce am reușit să facem în ultimii patru ani a fost pe placul lor. Eu îi asigur că voi munci cel puțin la fel de mult cum am făcut-o până acum și mă voi bate pentru Craiova, indiferent care va fi guvernarea, pentru că este un oraș care trebuie să se dezvolte în continuare.  Mizez foarte mult și pe ce se va întâmpla în toamnă, după alegerile parlamentare, pentru că semnalul electoratului a fost foarte clar astăzi – un vot categoric pro PSD. Acest lucru ne oferă șansa să ne gândim că, în toamnă, vom avea iarăși un guvern care se va uita atent către această parte a Olteniei, așa cum s-a uitat și Guvernul Ponta. Cred că ne îndreptăm către un scor istoric pentru PSD în Craiova, dar și în județul Dolj și doresc să le mulțumesc, încă o dată, craiovenilor care au fost alături de mine și de echipa mea, precum și celor care au făcut efortul de a veni la urne, într-un număr destul de mare”, a spus primarul municipiului Craiova, Lia Olguța Vasilescu.

IP (2)

Președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, a evidențiat faptul că următorul mandat va marca o continuare a relației de colaborare între CJ și Primăria Municipiului Craiova, în vederea implementării unor proiecte de anvergură. „Și astăzi, ca și în zilele anterioare, am fost, alături de echipa PSD Dolj, în multe localități din județ și în multe zone din municipiul Craiova. Mă bucur să pot spune că am fost întâmpinați cu apreciere și căldură de către cetățeni. Din acest motiv, estimăm că este posibil să înregistrăm cel mai bun rezultat pe care l-a obținut vreodată PSD, ca număr de primari, ca număr de consilieri locali, ca procent din voturile pentru Consiliul Județean. Aceasta înseamnă că oamenii și-au pus speranțele în noi și le mulțumim tuturor celor care ne-au fost alături. În același timp, este o realitate care ne responsabilizează și mai mult. Îi asigurăm pe toți că nu îi vom dezamăgi, că lucrurile despre care am vorbit în campania electorală vor fi realizate.  În ceea ce privește Consiliul Județean și Primăria Municipiului Craiova, vom proceda așa cum am făcut-o și în acest mandat: ne vom da mâna pentru ca proiectele mari să fie duse la bun sfârșit, în beneficiul comunității“, a afirmat președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa.

IC (1)

La rândul său, președintele executiv al PSD Dolj, deputatul Ion Călin, a declarat: „În ceea ce ne privește, am respectat întru totul spiritul și litera legii și am desfășurat, la nivelul tuturor organizațiilor și în toate unitățile administrativ-teritoriale, o campanie cu multă decență, în respect față de cetățeni.  Noi am avut convingerea că și ziua de astăzi va sta sub semnul aceluiași respect și că decizia va fi lăsată la aprecierea alegătorilor. Din păcate, în mai multe localități din Dolj, s-au înregistrat, încă de la primele ore, acțiuni de intimidare îndreptate împotriva reprezentanților noștri, a organizațiilor și militanților noștri. În Dăbuleni, membrii echipei de la una dintre secții mi-au spus că nu au auzit niciodată până acum atâtea injurii câte au primit pe parcursul zilei. La Pleșoi, astăzi s-a întrerupt activitatea secției de votare de cel puțin opt ori, din cauza incidentelor pe care le-au generat adversarii noștri politici. Cu aceleași aspecte ne-am confruntat la Galicea Mare, la Ghindeni și în multe alte localități. Mă bucur că oamenii noștri nu s-au lăsat intimidați și că, în cele din urmă, decizia a aparținut cetățenilor fiecărei localități, cetățenilor doljeni.  Vreau să întăresc și eu ce spuneau colegii mei, faptul că vom avea, probabil, cele mai bune rezultate din istoria postdecembristă pentru PSD, ceea ce ne onorează, dar ne și obligă.“

Viceprimarul municipiului Craiova Mihail Genoiu a afirmat: „Așteptăm rezultatul final cu nerăbdare, dar nu cu emoții, pentru că am fost cu doamna primar aproape în toate secțiile de votare din Craiova, iar simpatia este maximă. Oamenii sunt foarte mulțumiți de ce s-a întâmplat în orașul nostru în ultimii patru ani și au foarte mari speranțe și așteptări, pentru că se bazează pe ceva concret, pe ceva real, pe realizări existente. Suntem convinși că simpatia lor se va regăsi în votul pe care l-au dat și le mulțumim tuturor pentru efortul de a ieși din casă și de a-și exprima opțiunea.”

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
0 Shares