17 aprilie 2024
0 0
Read Time:1 Minute, 7 Second

Fostul ministrul al Transporturilor, Radu Berceanu, a expus la  „Bucharest International Air Show & General Aviation Exhibition 2015” (BIAS) avionul creaţie proprie.  SWAN este un avion monoloc,   cântărește 120 kg, are un motor de 28 CP și va costa circa 25.000 euro

rb1

„Am făcut avionul pentru Germania în primul rând, unde există cerere și, de asemenea, există o clasă specială — LTF-L — în cadrul căreia greutatea avionului, fără combustibil, nu poate să depășească 120 kg. Prima oară l-am expus la expoziția AERO Friedrichshafen, cea mai mare de acest fel pentru avioane mici, cu până la 4-6 locuri”, a declarat, pentru AGERPRES, Radu Berceanu. „Avionul este proiect propriu, făcut de la 0, totul a fost construit în România, într-un interval de nouă luni. Momentan am făcut primele demersuri, în câteva luni vor fi parcurse primele etape înainte efectuării primului zbor de omologare. Apoi mai rămâne problema construirii unei fabrici care să poată produce avionul și găsirea unor muncitori, de fapt instruirea unora pentru a face piesele necesare”, a mai spus Radu Berceanu.

rb2

Aripile avionului, ce poate zbura la 10.000 de picioare (aprox. 3.000 m), cu viteza de croazieră de 120 km la oră, au o anvergură de 8,82 m, se pot plia și astfel aparatul poate fi transportat într-o remorcă trasă de un automobil de mici dimensiuni.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
0 Shares