PUNCT OCHIT

S-a umplut groapa de gunoi de la Mofleni, Salubritatea caută soluții

Situație fără precedent la Craiova. Accesul autocompactoarelor aparținând Salubrității Craiova în Depozitul Ecologic Mofleni este restricționat și nu se știe cînd situația va reveni la normal. Reprezentanții Salubrității susțin că  în cursul zilei de luni cantitatea totală depusă în rampă a fost de 165 tone, în condițiile în care într-o zi normală de lucru se depun peste de 270 tone de deșeuri.

eco

Comunicat Salubritate Craiova: 

Ca urmare a restricționării accesului autogunoierelor aparținând SC Salubritate Craiova SRL în Depozitul Ecologic Mofleni, în datele de 03.10.2016, intervalul orar 7.00-15.00, 04.10.2016, în intervalul orar 12.00-18.00, și în data de 05.10.2016, începând cu ora 12.00, programul de ridicare a deșeurilor din municipiul Craiova și, parțial, din comuna Malu Mare a fost decalat. De asemenea, precizăm faptul că graficul de colectare a deșeurilor în orașul Bechet și în comunele care fac parte din ADI Salubris Dolj nu va putea fi respectat. În prezent, SC Salubritate Craiova SRL, în calitate de operator care are delegată activitatea de colectare și transport a deșeurilor în municipiul Craiova, orașul Bechet, precum și în comunele Almăj, Bucovăț, Ghercești, Ișalnița, Malu Mare, Șimnicu de Sus, Vârvoru de Jos, nu poate avansa un termen până la care situația va fi remediată având în vedere faptul că SC Eco Sud SA, societatea care administrează Depozitul Ecologic Mofleni, nu a răspuns adresei transmise de societatea noastră în data de 04.10.2016, prin care solicitam să ne fie comunicată durata previzionată pentru executarea lucrărilor în rampa ecologică precum și intervalul orar în care accesul zilnic va fi restricționat. Precizăm faptul că desfășurarea activității de colectare a deșeurilor este legată strict de cea de depozitare și că, practic, colectarea deșeurilor nu poate fi realizată dacă nu este asigurată depozitarea acestora în Depozitul Ecologic. Având în vedere că este pentru prima dată când accesul autocompactoarelor aparținând societății noastre în Depozitul Ecologic Mofleni este restricționat, se încearcă, în prezent, identificarea unor soluții alternative de depozitare a deșeurilor astfel încât să poată fi asigurată continuitatea serviciului conform prevederilor Contractului de delegare a gestiunii pentru unele activități ale serviciului de salubrizare nr. 1/2013, încheiat de SC Salubritate Craiova SRL cu Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Salubris Dolj. 

În perioada 03.10.2016-05.10.2016, societatea noastră a asigurat, cu prioritate, ridicarea deșeurilor de la unitățile care reprezintă urgențe din punct de vedere al sănătății publice, cum sunt: asociațiile de locatari/proprietari, unități de învățământ, piețe, spitale, precum și marii agenți economici. În cursul zilei de luni, 03.10.2016, gradul de realizare a programului de colectare în cazul asociațiilor de proprietari din Craiova se ridică la 80%, în timp ce gospodăriile individuale din municipiu au fost deservite în proporție de 70%. În comuna Malu Mare, graficul de ridicare a fost realizat integral. În cursul dimineții de marți, 04.10.2016, lucrătorii Secției Transport Deșeuri au colectat deșeurile de la persoanele fizice și juridice cărora nu li s-a ridicat gunoiul în cursul zilei de luni.

Ulterior, s-a trecut la realizarea graficului de ridicare aferent zilei de marți. Precizăm faptul că gradul de realizare a programului de marți se ridică, în cazul asociațiilor de proprietari, la 80%, în timp ce populația de la case a fost deservită în proporție de 50%. În comuna Malu Mare, graficul de ridicare aferent zilei de marți a fost realizat parțial. În intervalul 03-04.10.2016, procentul de realizare a programului de ridicare a deșeurilor de la agenții economici din Craiova a fost de 50%. În vederea realizării unei comparații edificatoare, precizăm faptul că, în timp ce cantitatea depozitată de societatea noastră într-o zi normală de lucru la Depozitul Ecologic Mofleni este de 270 tone de deșeuri, în cursul zilei de luni cantitatea totală depusă în rampă a fost de 165 tone. Așa cum am specificat în comunicatul de presă transmis în cursul zilei de 04.10.2016, SC Eco Sud SA a notificat societatea noastră în data de 01.10.2016 cu privire la faptul că, în data de 03.10.2016, între orele 7.00-13.00, „accesul în Depozitul Ecologic Mofleni va fi temporizat din cauza unor lucrări tehnice menite să asigure optimizarea spațiului de depozitare din celula 5”.

De asemenea, în data de 03.10.2016, SC Eco Sud SA a anunțat că „în data de 04.10.2016 programul de funcționare al Depozitului Ecologic Mofleni va fi temporizat începând cu ora 12.00 pentru continuarea lucrărilor tehnice menite să asigure optimizarea spațiului de depozitare din celula 5”. În cursul serii de 04.10.2016, SC Eco Sud SA a notificat din nou societatea noastră cu privire la faptul că, în data de 05.10.2016, începând cu ora 12.00, accesul în Depozitul Ecologic Mofleni va fi „temporizat”.

 

 

0 Shares