25 septembrie 2023
0 0
Read Time:2 Minute, 15 Second

Pentru toţi iubitorii de teatru, pentru copii, părinţi şi nu numai, am conceput  … teatrelierele J! Cursurile vor avea loc la sediul Teatrului Naţional Marin Sorescu.

tnc

 Ce sunt teatrelierele?

Ateliere de teatru care îți stimulează creativitatea, exersează imaginaţia şi spontaneitatea, dezvoltă spiritul critic, încrederea şi lucrul în echipă. Participanţii îşi vor putea explora abilităţile corporale, vocale şi imaginative în ateliere săptămânale, prin intermediul actoriei, muzicii, mişcării şi artelor vizuale.

Cui se adresează?

Pasionatilor de teatru şi artă, indiferent de vârstă, personalitate şi talent.

 Ce se studiază în cadrul teatrelierelor?

In cadrul cursurilor de teatru studiem diferite elemente de artă teatrală, structurate în 3 module. Modulele sunt concepute astfel încât participanții la ateliere să poată experimenta toate etapele construcției unui spectacol de teatru și presupun susținerea unor Master Class-uri, de către profesioniști în domeniul Artelor Spectacolului de Teatru. Ele au ca scop final implicarea cursanților în tot ceea ce presupune producția unui spectacol de teatru. Fiecare modul cuprinde 9 şedinţe şi explorează etape diferite din creaţia unei producţii teatrale.

 Modulul I

Încălzire prin jocuri de teatru

Exerciții de vorbire

Mișcare scenică

Exerciții de improvizație

Exerciții de storytelling

Lecturi (scene din piese de teatru)

Modulul II

Improvizație

Actorie

Mișcare scenică

Design (Scenografie, propuneri grafice de promovare, video, sound)

Regie

Stage Management

Modulul III

Lucrul propriu-zis la o producție fie pe un text dat, fie pe un text care se va scrie pe parcursul atelierelor, împreună cu participanții. Modulul III este etapa în care cursanții pun în aplicare cunoștințele și abilitățile dobândite în cadrul primelor două module.

 Toate aceste tehnici din cadrul cursurilor de teatru stimulează şi dezvoltă capacitatea de comunicare verbală şi non-verbală, capacitatea de concentrare, imaginaţia, atenţia distributivă, spiritul de observaţie, memoria vizuală şi verbală, gândirea. De asemenea, teatrelierele ajută foarte mult persoanele timide şi contribuie  la depăşirea unei probleme des întâlnită: tracul sau teama de a vorbi în faţa publicului.

 Atelierele vor fi structurate pe diferite categorii de vârstă (5-8 ani, 9-14 ani, 15-18 ani, 18+ ani), astfel încât toţi participanţii să aibă un nivel asemănător de înţelegere şi percepţie a lecţiilor.

 O şedinţă de curs durează 90-120 minute în funcţie de categorie, iar grupele se formează dintr-un număr de 10 persoane, repartizate pe categorii de vârstă. Cursurile vor avea loc la sediul Teatrului Naţional Marin Sorescu.

Înscrierea se realizează în perioada 7-15 octombrie, prin completarea formularului:  https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeg7_wOjtGdOpW2Tm1IBs4WuU7BXK1tMjsJ-vr_wrsSyQbIIw/viewform , disponibil şi pe site-ul www.tncms.ro.

 

Taxa de participare

Contravaloarea unei ședințe de curs este de 25 lei. Plata se face în numerar în cadrul primei ședințe pentru luna în curs, sub forma unui abonament lunar, în valoare de 100 lei.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
0 Shares