28 februarie 2024
0 0
Read Time:54 Second

lili-500x375

Maria Lili Schutz, fosta președintă a pesedistelor din Dolj, ultima dată membru PPDD, a fost condamnată de Tribunalul Bihor la 10 ani de închisoare cu executare pentru fraudarea Orser Oradea şi Sere Codlea.

Sentința a fost pronunțată după rejudecarea dosarului în care aceeași instanță o condamnase în urmă cu doi ani la o pedeapsă de 12 ani de închisoare. Partenerul de afaceri al Mariei Schutz, Ion Dascălu a fost achitat pentru prescrierea faptelor. Alături de fosta consilieră județeană au mai fost condamnați la câte șase ani de închisoare cu executare Corneliu Popa, fost șef al ADS şi Mihai Ciobanu, șeful Direcţiei Urmărire Contracte. Verdictul final în cazul Mariei Schutz şi al celorlalte două persoane condamnate în acelaşi dosar va fi dat de judecătorii de la Curtea de Apel Oradea.

Prejudiciu în acest dosar a fost stabilit la 13 milioane de euro.

Tribunalul Bihor i-a obligat pe Popa, Ciobanu şi Schutz, în solidar cu Societatea Agricolă Worldser Ţuglui şi Asociaţia Agricolă AGRO 2001 Ţuglui la plata unor despăgubiri de peste 13 milioane de euro către bugetul de stat.

foto: evz.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
0 Shares