15 mai 2024
0 0
Read Time:1 Minute, 29 Second

PNL Dolj: Considerăm că președinții secțiilor de votare in cauza au încălcat legea în scopul fraudării votului.

„PNL Dolj sesizează o încercare masivă de fraudare a votului prin solicitări nejustificate de utilizare a urnei mobile. Mai multe persoane asupra cărora există suspiciunea că au fost trimise de PSD, printre care și primari ai acestui partid, au formulat cereri de votare prin intermediul urnei speciale fără acordul persoanelor în cauză. În numeroase secții s-au depus zeci și uneori sute de cereri care nu respectă prevederile legale, fără datele personale ale persoanelor care solicită urna mobilă, fără copiile cărților de identitate și fără acte medicale doveditoare (sau cu același scris și aceleași afecțiuni medicale). PNL Dolj a depus o sesizare la BEJ prin care cere o verificare rapidă a situațiilor semnalate.

În Craiova, la Secția 46 au fost depuse 106 cereri fără ca multe dintre acestea să fie însoțite de datele personale sau copii al cărților de identitate. Acestea au fost aduse de o persoană pretins a reprezenta Spitalul de Urgență în urma respingerii respectivelor cereri la Secția 48, unde comisia constatase absența actelor medicale doveditoare ale incapacității de deplasare sau a datelor de identificare.

Un număr foarte mare (peste 4.000!) raportat la numărul de alegători înscriși în listele electorale se înregistrează, de exemplu, la Caraula – 95, Cârcea –63, Catane – 68, Cetate -209, Goicea – 89,Vela -106, Ișalnița -160, Plenița -95, Mîrșani -76, Amărăștii de Sus -66, Murgași -62, Călărași -65.

Considerăm că președinții secțiilor de votare in cauza au încălcat legea în scopul fraudării votului. Solicităm de urgență organelor abilitate de a lua măsuri pentru indentificarea persoanelor care au depus in mod abuziv si ilegal cereri de votare prin intermediul urnei speciale”, se precizează într-un comunicat remis de Biroul de Presă al PNL Dolj.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
0 Shares