14 iulie 2024
0 0
Read Time:1 Minute, 22 Second

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu și președintele CJ Dolj, Ion Prioteasa, au tras un semnal de alarmă în ceea ce privește lipsa bugetul pe anul 2017. Cei doi lideri susțin că România este blocată și că anul 2017 este compromis pentru investiții. 

„Situatie este foarte grava, nu exagerez absolut deloc. Chiar azi mai multi colegi primari au venit să-mi spună că vor să-și puna esarfa tricolora si să se ducă să protesteze la Cotroceni. Nu pot să dea drumul la licitatii, nu pot să  facă investitii. Sunt blocati pentrt ca dacă nu se aprobă bugetul național, nici bugetele locale nu se pot aproba. Până ajungi sa faci licitatiile o să treacă luna august. Înclin sa le dau dreptate primarilor pentru că Romania este blocată la ora actuală”, a spus Lia Olguța Vasilescu.

„În anii buni si foarte buni bugetul era aprobat în decembrie, în ianuarie era dezbătut și aprobat.  În acest moment nu putem sa ne gandim daca va trece, poate domnul presedinte il intoarce la Parlament. Toate lucrurile acestea tin țara în loc. Nu vorbim de un  moft. Judetul Dolj cu 111 localități este un județ închis. Se fac cheltuielile minime, nimeni nu face niciun plan. Din momentul  in care se publica bugetul în monitorul oficial trebuie să mai treacă 45 de zile. Vorbim deja de luna martie iar localitățile vor avea bugetul în aprilie după Paști. Anul 2017 este un an închis pntru investiții.  Vorbim de doi ani închiși pentru că din cauza guvernul tehnocat nu s-a dat drumul la fondurile europene. Cui foloseste treaba asta, nu se gandeste nimeni la România?”, a punctat Ion Prioteasa.

 

 

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
0 Shares