30 mai 2024
0 0
Read Time:1 Minute, 12 Second

Președintele PNL Dolj,  Ştefan Stoica,  consideră că inițiativa legislativă a PNL pentru acordarea celui de-al 13-lea și al 14-lea salariu în mediul privat vine în sprijinul angajaților dar și a angajatorilor. 

“Inițiativa legislativă a PNL pentru acordarea celui de-al 13-lea și al 14-lea salariu vine în sprijinul angajaților din mediu privat și, implicit, a angajatorilor acestora. Spre deosebire de PSD, care a declanșat un război fiscal împotriva mediului privat, atât împotriva firmelor, cât și a angajaților lor, PNL vine cu o viziune care să stimuleze munca, dezvoltarea economiei de piață și a capitalului. Soluția propusă de PNL pleacă de la cadrul legal existent, conform căruia societățile cu capital privat, care au profit, pot acorda sponsorizări totale într-un an până la maximum de 20% din impozitul pe profit datorat statului. PNL solicită să fie introdusă posibilitatea legală a angajatorului, societăți comerciale cu capital integral privat, de a direcționa 20% din impozitul pe profit către plata celui de-al 13-lea și al 14-lea salariu. Soluția PNL nu este o impunere, opțiunea fiind lăsată la latitudinea angajatorului/patronului, dar cu certitudine acesta va fi interesat să-și stimuleze suplimentar angajații. Beneficiarii, aproape 4 milioane de angajați din mediul privat, vor fi încurajați să-și păstreze locul de muncă în țară și să devină mai productivi”, a spus Stoica.

Instrumente similare celui propus de PNL sunt folosite în Germania, Franța, Spania, Austria, Italia, a mai declarat acesta.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
0 Shares