22 februarie 2024
0 0
Read Time:1 Minute, 46 Second

O ziaristă din Craiova de la postul public de televiziune l-a întrebat pe președintele Klaus Iohannis despre deja de acum celebrul Târg de Crăciun din Bănie. „După părerea mea, organizarea unui târg de Crăciun în plină pandemie, când avem totuşi încă aproape 10.000 de cazuri noi în fiecare zi, mi se pare imposibilă şi inoportună”, a punctat președintele. „Aceste târguri de Crăciun în acest an cu siguranţă nu se pot organiza”, a adăugat Iohannis.

Acum să vedem dacă se poate face Târgul la Craiova pe actualele reglementări aflate în vigoare. Cu specificația că acestea se pot schimba peste noapte și atunci discuția e depășită.

¨Având în vedere contextul epidemiologic actual, al pandemiei de coronavirus, expozanții sunt obligați să respecte toate măsurile stabilite pe plan național și local pentru combaterea pandemiei și prevenirea îmbolnăvirii cu SARS-COV 2, precum: asigurarea distanțării fizice din fața standului pentru clienți, purtarea obligatorie a măștii pentru toate persoanele implicate în aprovizionare și vânzare, etc. De asemenea, din cauza obligativității respectării tuturor măsurilor de prevenire a infecției cu coronavirus, la ediția din acest a târgului numărul de expozanți va fi limitat pentru a asigura distanțarea reglementată prin lege și nu vor fi acceptați la înscriere agenții economici care prepară minuturi – produse din carne preparate pe grătar (mici, cârnați, coaste, ceafă etc.). Totodată, pentru solicitanții de zonă de food (mâncare și băutură), aceștia trebuie să asigure condițiile prevăzute în perioada de pandemie referitor la servire. Sunt acceptate în fața căsuțelor din zona de food doar 1-2 mese înalte, cu picior sau butoaie de lemn pentru servire, cu respectarea măsurilor de prevenire a infecției cu coronavirus (cu asigurarea obligatorie a distanțării, dezinfectanților etc.)¨, susțin reprezentanții municiplaității.

Practic primăria va pune la dispoziția comercianților căsuțe din care aceștia să-și poată vinde produsele. Mai mult, căsuțele vor fi amplasate atât în Piața Mihai Viteazul cât și în Piața Frații Buzești. Cu alte cuvinte, Târgul va funcționa ca o piață volantă cu produse tradiționale, variantă permisă de actualele regelementări. Acum dacă s-a exprimat președintele rămâne de văzut ce se va întâmpla și dacă vom avea parte de surprize.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
0 Shares