22 februarie 2024
0 0
Read Time:1 Minute, 28 Second

Campania de vaccinare a început la Craiova, la Spitalul de Boli Infecțioase. Managerul Spitalului, Adina Turcu, a explicat că și-au exprimat intenția de a se vaccina 384 de angajați din 520. În intervalul 27-31 decembrie vor fi vaccinate 90 de cadre medicale.

Primii medici vaccinați au fost: Iulian Diaconescu, Adriana Georgescu, Florentina Dumitrescu și Mariana Stănescu

Iulian Diaconescu, șef Clinică Boli Infecțioase: Este un moment istoric din mai multe puncte de vedere. Este prima oara în istoria medicinei când se încearcă combaterea pandemieie în interiorul pandemiei. A doua mare victorie este că s-a putut prepara un vaccin într-un timp record. În spatele acestei performanțe este o armată de oameni de știinta și tehnologii de vârf. Nu sunt motive sa ne îndoim. În acest moment nu avem altă soluție. Nu este un vaccin cu riscuri.

Dr. Adriana Georgescu, șeful Clinicii de Pediatrie: Totul este în ordine. M-am gândit la Pasteur care în urmă cu 200 de ani a facut un vaccin și a salavat mii de vieți. Simt ca sunt cu un pas înaintea tuturor. Este un vaccin salutar. Am venit optimistă și plec și mai optimistă. E un vaccin, am trecut prin atâtea vaccinuri. E posibil sa apară reacții adverse dar și mai plauzibil e să nu apară. Sunt optimistă.

Florentina Dumitrescu, șefa Clinicii Imuno-Deficiențe: M-am vaccinat pentru mine, familia mea, pentru pacienții mei, pentru studenții mei. Prin această metodă putem învinge pandemia. M-am vaccinat pentru parinții care nu și-au vaccinat copiii împotriva rujeolei. Și am văzut copii murind în spital cu complicații de rujeolă. Sunt mulți care sunt sceptici pentru că nu sunt informați.

Stănescu Mariana, medic Secția Boli Infecțioase Copii: Puterea exemplulului este suficientă. Vă sfătuiesc sa vă vaccinați

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
0 Shares