25 septembrie 2023
0 0
Read Time:1 Minute, 40 Second

USR va avea propriul candidat la Primăria Craiovei și exclude orice fel de alianță cu PNL, spune deputatul Adrian Prisnel. Prisnel face și o ofertă liberalilor.  „Noi vom propune un candidat ales conform cerințelor noastre și nu avem nimic împotrivă ca acesta să fie susținut și de alte partide”, a declarat Adrian Prisnel pentru PUNCT OCHIT. „Noi nu putem statutar să susținem unul de-al lor. Noi nu acceptam membri care au activat în alte partide”, adaugă deputatul.

Într-o postare pe facebook, deputatul USR explicase cum vede ecuația politică pentru alegerile pentru Primăria Craiovei.

„USR mobilizează un electorat pierdut de ceilalți politicieni, pierdut fără speranța de a-l recâștiga vreodată. Există o singură soluție pentru a maximiza voturile anti PSD – în spatele unui candidat selecționat după criteriile și metodologia USR care a dovedit că are capacitatea să aducă mai mulți alegători la urne. În plus, această mobilizare a partidelor în spatele unui astfel de candidat trebuie să fie voluntară, fără a exista vreo tranzacție între USR, PNL și ce alte partide se mai consideră anti PSD. Aș fi pus și PMP pe în lista asta, dar la Craiova aș fi fost prea ironic. La alegerile locale din Craiova, unde USR nu a candidat, prezența la vot a fost semnificativ mai mică decât la alegerile parlamentare din decembrie unde USR a participat. În mod normal prezența la vot la alegerile locale este mai mare decât la alegerile parlamentare, iar această răsturnare ni se datorează. USR nu tranzacționează principii și funcții, nu are nimic de dat și nu cere nimic de la alte partide. Noi facem un serviciu public, vom propune un candidat integru, competent, fără istoric în alte partide, fără interese financiare cu statul. Dacă se dorește cu adevărat și nu doar declarativ o mobilizare anti PSD, aceasta este calea”.

Într-un răspuns la aceeași postare, deputatul a dezvăluit care e părere lui despre PNL:  Bazinul electoral PNL e în rural. Nu sunt partid de dreapta. Sunt doar mai puțin ‘răi’ decât PSD.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
0 Shares