3 decembrie 2023
0 0
Read Time:2 Minute, 5 Second

Făceam la începutul anului o scurtă trecere în revistă a situației politice din județ. La șase luni după situația s-a schimbat în unele localități asta și din cauza mișcărilor de trupe în rândul primarilor de la un partid la altul.

Începem cu Calafat. După ce Mihai Cotea a primit interdicția de a candida, PSD l-a desemnat pe Radu Drăghici, consilier local cu vechi ștate. Actualul primar, Lucian Ciobanu după o trecere pasageră la ProRomânia a ajuns candidatul PMP. În aceste condiții, Doru Mitulețu, candidatul PNL, aflat la a doua tentativă de a ajunge primar, pleacă cu prima șansă. Din partea USRPLUS candidează Jean Eugen Livescu.

Costelus se pregătește de un nou mandat

La Filiași, primarul în funcție nu are probleme mai ales după ce a reușit să-l coopteze în echipa sa pe candidatul PNL, Daniel Pițăroiu. Se pune doar problema scorului.

Laurențiu Diaconescu încearcă să-l învigă pe Costel Pistrițu

BĂILEȘTI. Situație staționară. Costel Pistrițu (PNL) pleacă favorit și de data asta, de la PSD va candida Laurențiu Diaconescu. ProRomânia îl propune pe Cosmin Tuțu. Din partea USRPLUS candidează Amza Gabriel Dumitrașcu.

Aurel Băjenaru va câștiga și un mandat din partea PSD

DĂBULENIActualul primar, Aurel Băjenaru va candida din partea PSD. Fostul primar Nicolae Drăgoi va candida din partea ProRomânia. PNL s-a reorientat și l-a desemnat pe Marius Ivănuș. Din partea USRPLUS va candida Laurențiu Cioacă.

SEGARCEA. Situație staționară. PSD merge pe primarul în funcție, Nicu Tutunaru. ProRomânia îl propune pe Tavi Stanciu iar PNL pe Ștefan Nicolae.

Gică Ionele încearcă să revină la primărie,de data aceasta din partea PNL.

BECHET. Adrian Glăvan, primarul PSD în funcție, se luptă cu fostul primar Gică Ionele candidat din partea PNL, fost PSD. De la ProRomânia va candida Valentin Arambasa.

Se anunță competiții interesante și la Ișalnița și Poiana Mare acolo unde doi primari cu popularitate de la PSD nu au putut candida. Este vorba de Ovidiu Flori și Nicu Vintilă. Și la Urzicuța este o situație specială primarul Florea Grigorescu, aflat în funcție din 1990, a decis să se retragă.

O parte din primarii care în trecut au candidat din partea PNL și trecuseră la PSD sau la alte partide, au revenit la sentimente mai bune față de partid și candidează din partea liberalilor la aceste alegeri. Este vorba de primarii din Mischii, Plenița, Coțofenii din Față, Bulzești.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
0 Shares