7 decembrie 2023
0 0
Read Time:1 Minute, 21 Second

CFR a cumpărat un tren din Franța pe care a dat nu mai puțin de 9 milioane de euro. „Garnitura va fi folosita la testarea liniilor proaspat reabilitate. Astfel ca ar putea rula cu maximum 160 de kilometri pe ora, in conditiile in care viteza comerciala in Romania este de 45 de kilometri pe ora”, spun reprezentanții CFR pentru stirileprotv.ro.  Coradia Polyvalent este un tren regional în Franța în dotarea SNCF. 

1200x800-coradia-polyvalent-2

De ce a optat CFR pentru achiziționarea unui tren din Franța în timp ce la Craiova, compania Softronic produce un tren similar -Hyperion- cu costuri mult mai mici, este greu de explicat. Specialiștii chestionați de PUNCT OCHIT  au precizat că Hyperion poate satisface cerințele tehnice solicitate de CFR. Mai mult, echipamentele de test/set-up/configurare preliminara pentru sistemul ERTMS level 1&2 sunt TOTAL independente de structura purtatoare/trenul de test.”Sunt mandatorii(obligatorii) doar niste cerinte minimale , cerinte pe care Hyperion le poate satisface 99,99%”, susțin specialiștii. Trenul achiziționat de CFR este varianta electrică, configurația hibridă-disel/electric costând nu mai puțin de 14 milioane de euro.

2-2

Hyperion indeplineste cerintele specifice standardelor Europene (EN si UIC) si respecta Specificatiile Tehnice de Interoperabilitate (STI). Rama electrică are certificat de punere în funcțiune eliberat de ASFR (Autoritatea de Siguranţă Feroviară), acesta fiind primul certificat din Sud-Estul Europei înregistrat la ERA (European Railway Agency). Trenul format din patru vagoane a fost conceput pentru a atinge un nivel înalt de fiabilitate și flexibilitate în serviciu, fiind un punct de referință al sistemelor moderne de transport feroviar. În configurația actuală, Hyperion nu poate depăși 5 milioane de euro.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
0 Shares