17 aprilie 2024
0 0
Read Time:5 Minute, 22 Second

Noapte cu emoții termice pentru craiovenii racordați la sistemul centralizat. Căldură în apartamentele craiovenilor a venit cu greu după avaria de la CET 2 provocată de spargerea unui cazan. Pe timpul nopții, temperatura furnizată de CET către Termo Craiova nu a depășit 50 de grade, în condițiile în care temperatura optimă este peste 100 de grade. Spre dimineață, temperatura din calorifere a început să urce, reprezentanții CET dând asigurări că până spre prânz agentul temic va fi furnizat la parametrii optimi. 

Primăria Craiova: În urma discuţiilor din dimineața zilei de luni, 23 ianuarie, dintre Primarul Craiovei și reprezentanţii CET 2 Craiova, Municipalitatea a primit asigurări că locuitorii oraşului vor primi agent termic în parametrii normali în cursul zilei de astăzi. Așa cum am menționat și în comunicatele anterioare, specialiștii de la Complexul Energetic Oltenia – Sucursala Electrocentrale Craiova II au decis să crească progresiv temperatura transmisă către Termo Craiova, cu marje mai mari de siguranță, tocmai pentru a se evita alte șocuri termice în rețea, având în vedere diferențele mari de temperatură dintre cea exterioară și cea a agentului termic transmis de la Complexul Energetic Oltenia – Sucursala Electrocentrale Craiova II. Primăria Municipiului Craiova anunţă că s-au făcut verificări la avariile apărute ieri în cartierele 1 Mai și Craiovița din cauza avariei de la CET 2 și au fost deja remediate în timpul precizat. În urma verificărilor, s-a constatat că nu există alte probleme în reţeaua Termo Craiova, care alimentează cu căldură populația. Conducerea Primăriei Municipiului Craiova este în legătură permanentă cu reprezentanții CET 2 Craiova, care au dat asigurări că furnizarea agentului termic se va face la parametrii optimi în cursul zilei de luni.

UPDATE. Remedierea avariei care a oprit livrarea agentului termic în Craiova se desfășoară, la această oră, conform graficului stabilit împreună cu Secretarul de Stat și primarul interimar al Craiovei. În urmă cu puțin timp, reprezentanții CET 2 au informat conducerea Primăriei Craiova că s-a trecut la procedura de încărcare a punctelor termice din municipiu, urmând ca furnizarea agentului termic către populație – încălzirea apei menajere și a celei din caloriferele craiovenilor – să se facă începând cu ora 19.00, așa cum a fost anunțată inițial.

“Am ținut în permanent legătura cu reprezentanții CET 2, pentru a fi siguri că totul este conform discuțiilor și planului agreat. Până în acest moment, nu au mai apărut probleme suplimentare și sperăm ca, în cel mai scurt timp, craiovenii să aibă căldură în apartamente”, a declarat Mihail Genoiu, primarul interimar al Craiovei.

Furnizarea agentului termic către populație se va face gradual, pentru a se evita șocurile termice din cauza diferențelor mari de temperatură. Astfel, primii locatari care vor primi căldură vor fi cei din cartierele Brazda lui Novac şi Rovine, iar ultimii la care va ajunge agentul termic sunt cei care locuiesc în cartierele Lăpuş-Argeş şi 1 Mai.

Reprezentanții CET 2 au mai transmis că apartamentele afectate de avaria magistralei de apă caldă a CET 2 de pe strada Ioan Cantacuzino din cartierul 1 Mai vor beneficia de căldură în jurul orei 24.00.

Tot spre miezul nopții vor avea apă caldă și craiovenii racordați la PT 10 din cartierul Craiovița Nouă (aproximativ 300 apartamente), unde a avut loc, în după-amiaza zilei de duminică, 22 ianuarie, o avarie, de această dată, în rețeaua Termo Craiova, din cauza șocului termic ca efect al incidentului de la Complexul Energetic Oltenia – Sucursala Electrocentrale Craiova II (CET 2). Pentru a preîntâmpina astfel de probleme, reprezentanţii CET 2 au decis ca, de acum înainte, pregătirea agentului termic să se facă cu ambele cazane disponibile.

UPDATE. Primarul interimar al Craiovei, dl. Mihail Genoiu, a participat, în urmă cu puțin timp, la discuțiile dintre reprezentanții Complexului Energetic de Termoficare Craiova 2 și Secretarul de Stat al Ministerului Energiei,  Doru Vișan.

„Încă de la primele ore ale dimineții, am fost în legătură cu reprezentanții CET 2 pentru a afla ce s-a întâmplat și care sunt pașii ce urmează a fi întreprinși astfel încât craiovenii să aibă căldură în calorifere în cel mai scurt timp. În urma întâlnirii cu dl. Doru Vișan, s-au făcut cunoscute demersurile luate de conducerea CET 2 pentru remedierea avariei apărute în noaptea de sâmbătă spre duminică la cazanele care furnizează apă caldă în municipiul Craiova”, a declarat dl. Mihail Genoiu, primarul interimar al Craiovei.

Specialiștii CET 2 au afirmat că estimează ca instalațiile de încălzire necesare termoficării din interiorul complexului să fie puse în funcțiune în jurul orei 16.00, urmând ca reluarea furnizării agentului termic către populație să fie asigurată, în mod gradual, începând cu ora 19.00, în seara acestei zile de duminică, 22 ianuarie. În scurt timp, reprezentanții CET 2 vor comunica opiniei publice detaliile tehnice legate de apariția avariei și modalitățile de remediere.

UPDATE. Ministrul Lia Olguța Vasilescu a anunțat că secretarul de stat, Doru Vișan de la Ministerul Energeie se va deplasa la Craiova pentru a lua masurile necesare astfel încât un asemenea eveniment nedorit sa nu se mai întâmple.

„Avaria a avut loc azi-noapte la orele 24.00, de atunci se funcționează cu 2 cazane mai mici, care furnizează agent termic la o temperatura de 40-50 grade, fata de 105 grade cât este normal. La ora 10, s-a repornit cazanul care a avut defecțiunea și speram ca la ora 17 sa funcționeze la capacitate maxima. Domnul ministru al Energiei, Toma Petcu, a dispus deplasarea urgenta la Craiova a secretarului de stat Doru Vișan pentru a lua masurile necesare astfel încât un asemenea eveniment nedorit sa nu se mai întâmple în aceasta iarna. În același timp, primarul interimar Mihai Genoiu urmărește ca remedierea avariilor de la CET 2 sa se facă în regim de urgenta”, a precizat Olguța Vasilescu.

În urma unei avarii la cazanele CET 2 a fost oprită, duminică dimineață, furnizarea căldurii în municipiul Craiova. „Reprezentanții CET 2 ne-au asigurat că vor rezolva problemele apărute în cel mai scurt timp”, au preciyat reprezentanții municiplaității.

Vă redăm mai jos comunicatul transmis de la Complexul Energetic Oltenia – Sucursala Electrocentrale Craiova II: “Complexul Energetic Oltenia – Sucursala Electrocentrale Craiova II anunță întreruperea furnizării agentului termic pentru încălzire și preparea apei calde menajere în municipiul Craiova, astăzi 22 ianuarie 2017, din cauza unei avarii produsă la SE Craiova II. Reluarea furnizării agentului termic se va face în jurul orei 19.00. Conducerea companiei transmite locuitorilor scuzele de rigoare pentru disconfortul creat, asigurându-i că vor fi făcute toate eforturile pentru reducerea timpului de remediere a avariei.”

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
0 Shares