Poporul pesedist, omagiu la statuia Regelui Mihai I

 Poporul pesedist, omagiu la statuia Regelui Mihai I

Peste 8000 de social-democrați i-au adus un ultim omagiu Regelui Mihai I. Printre ei, ministrul Lia Olguța Vasilescu, președintele PSD Dolj, senatorul Claudiu Manda, președintle CJ Dolj, primarul Craiovei, parlamentari, edili din județ.

 

„Suntem prezenţi cu tot ceea ce reprezintă primarii noştri, consilierii locali, preşedinţii de organizaţii locale, conducerea de la Tineret, de la Femei, de la PES Activists, de la Organizaţia de Seniori a partidului. Noi am anulat, aşa cum ştiţi, orice convocare de miting în momentul în care a survenit decesul Majestăţii Sale, şi suntem aici doar pentru a ne aduce omagiul unei personalităţi foarte importante pentru Craiova deoarece printre ultimele decrete regale semnate de Majestatea Sa se află şi cele de înfiinţare a Universităţii din Craiova şi a Filarmonicii „Oltenia” Craiova”, a spus ministrul Muncii.

La rândul său, Claudiu Manda, a ţinut să precizeze că manifestarea de duminică nu are legătură cu mitingul pe care PSD Dolj îl pregătise pentru susţinerea partidului şi împotriva „statului paralel”.

„Probabil că suntem vreo 8.000 de persoane şi am venit să aducem un ultim omagiu Maiestăţii Sale Regele Mihai I pentru că pentru Craiova şi pentru Oltenia sunt lucruri pe care le-a făcut şi pe care nu le putem uita: a emis decretele de înfiinţare a Universităţii din Craiova, a Filarmonicii. Mai vreau sa precizez că, din anul 2013, Maiestatea Sa este cetăţean de onoare al municipiului Craiova. Este un gest pe care cred că era normal şi corect să-l faceam, să-i recunoaştem meritele şi eforturile făcute. Noi am venit doar cu acest mesaj aici, am renunţat la ideea de a face un miting, la care ar fi venit minim 30.000 de persoane. Dar acum nu vorbim despre acest lucru”, a afirmat Manda.

Știrea inițială.

„Partidul Social Democrat Organizația Județeană Dolj împreună cu conducerea tuturor structurilor județene și locale (OFSD, TSD, OPSD), primari, consilieri județeni, municipali și locali vor aduce un ultim omagiu Majestății Sale Regele Mihai I al României, duminică, 10 decembrie 2017, ora 11:00.

Depunerea de flori și candele va avea loc la bustul Majestății Sale Regele Mihai I al României.
Județul Dolj și Craiova nu uită că în ultimul an de guvernare Majestatea Sa Regele I al României a semnat două decrete privind înființarea Universității din Craiova și a Filarmonicii ”Oltenia”.
Administrația locală, sub conducerea PSD, i-a mulțumit Majestății Sale Regele Mihai I al României pentru cele două instituții, declarându-l în anul 2013 cetățean de onoare al municipiului Craiova”, precizează Biroul de presă al PSD Dolj. Surse social-democrate susțin ca la eveniment sunt așteptați peste 8000 de simpatizanți.

0 Shares